avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate

Buna ziua
Parintii mei detin in proprietate un teren cu o constructie inceputa dar neterminata in Ghencea. As dori sa stiu care este cea mai ieftina varianta de transfer de proprietate din punct de vedere al taxelor notariale, si ce acte trebuiesc?
Buna ziua,
Transfer catre cine?
Actele sunt cele de la vanzare cumparare adica acte de stare civila a vanzatorilor si cumparatorilor, acte de proprietate ale bunurilor, extrasul de carte funciara, acte de la AFI privind taxele si impozitele.
Costurile sunt apropiate intre contract de vanzare cumparare si contract de donatie.
Transferul se face catre fiul respectiv nora.
O valoare aproximativa a acestor costuri?
La valoarea bunurilor. Depinde si de ce riscuri isi asuma la transfer, daca e oneros sau nu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare apartament alexsoby alexsoby Buna ziua!!! Am o problema si sper sa gasesc la dumneavoastra rezolvarea. Parintii mei detin o locuinta....mai precis tatal meu este proprietarul unui ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar ContSters331114 ContSters331114 Buna seara. Am o intrebare referitoare la trecerea unui apartament de pe numele parintilor (in cazul de fata socrii mei) pe numele sotului si al meu. Ma ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie - costuri ancutica ancutica Mama vrea sa imi doneze apartamentul.Este mai ieftin un contract de donatie la notar? fata de un contract de vanzare-cumparare? Cat mai ajung acum taxele ... (vezi toată discuția)