Am si eu 2-3 intrebari si pana voi ajunge la un avocat/notar voi intreba aici.
Deci prin anul 1999 bunica mea cu cel de-al doilea sot sau mutat la tara la mama ei (strabunica), atunci strabunica le-a dat cu acte 1/4 din casa (doar din casa nu si din restul curtii), prin 2009 strabunica a decedat, bunica fiind singura la parinti a considerat ca nu are de ce sa deschida o succesiune, in anul 2012 a decedat si bunicul "vitreg" si iarasi nu a facut nici o succesiune. Acum bunica sa trezit pe patul de spital ca vrea sa-mi lase mie casa de la tara care in momentul de fata este 1/4 pe numele ei si a sotului decedat si 3/4 din casa si curtea pe numele mamei bunicii.
Acum intrebarile mele sunt:
1.Pot face eu succesiunile si toate actele necesare in numele bunicii?
2.Carte funciara si cadastru are ce alte acte imi mai trebuiesc?
3.Dupa ce termin cu succesiunile si actele putem face contractul de vanzare imediat sau trebuie sa asteptam o perioada?
4.Cam cat o sa ma coste toata treaba avand in vedere ca eu nu o sa dau nici un ban pe casa chiar daca fac contract de vanzare cumparare?
Succesiunile se pot face conexate si doar bunica poate veni sa le dezbata.
Daca mama sau tatal tau, ca nu ai specificat care din ei este copilul bunicii, este singur la parinti, eu zic ca nu are rost sa mai dai banii pe act de vanzare cumparare.
Daca sunt mai multi mostenitori si bunica vrea sa-ti lase doar tie, puteti face act de donatie ca e mai putin costisitor, iar daca alegi contract de vanzare cumparare ideal ar fi sa ai ceva bani in cont si sa-i transferi pe numele bunici, ca o tranzactie reala, sa nu existe sanse sa atace cineva actul de vanzare cumparare ca nereal.
Costurile ti le spune notarul, depinde de zona, depinde de grad de rudenie si de notar.
O zi buna
Mostenire
cypry
Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire
beta88
Buna ziua as dori si eu ce trebuie facut in aceste 2 situatii:
1.Apartament dezbatere mostenire:Actele de vanzare cumparare sunt pe numele mamei mele si ... (vezi toată discuția)