avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua as dori si eu ce trebuie facut in aceste 2 situatii:

1.Apartament dezbatere mostenire:Actele de vanzare cumparare sunt pe numele mamei mele si tatal meu(mama mea a decedat acum 15 ani si nu s.a facut succesiunea),noi suntem 3 frati cu tot cu mine,iar eu as dori sa stiu ce acte trebuie facute daca fratii mei si tatal meu ar dori sa imi lase mie apartamentul(si care ar fi pasi de facut de la a la z),iar tatal meu s.a casatorit,trebuie si mama vitrega sa semneze ceva la notar?!

2.Casa plus pamant dezbatere mostenire:Singurele acte care sunt facute pe acestea(casa+pamant)sunt actele vechi de prin anii 1900 si un act facut la notar intre strabunica mea si mama mea si tatal meu,precum ii lasa lor(mamei mele si tatalui meu) toata avutia dupa ce moare ea(strabunica).Intre timp strabunica mea a decedat,la fel si mama mea,aici ce acte ar trebui facute pentru a vinde casa si pamantul.Mentionez ca tatal meu s.a casatorit la 10 ani dupa decesul mamei mele si noi suntem 3 frati cu tot cu mine.

Astept raspunsurile d-voastra.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:40, 9 Iulie 2016
1/ dezbateti succesiunea si apoi partaj.megeti la notar.
2. megeti cu acele la notar sau avocat. trebuie vazut ce aveti acolo.
Vorbiți cu notarul cum sa rezolvați dacă va înțelegeți.
Exista mai multe variante juridice.
Dacă aveți interese contrare intre moștenitori puteți merge la avocat ca sa știți exact cum este cel mai bine în funcție de cazul concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)