avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Va rog raspuns ! Termen eliberare apartament, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Va rog raspuns ! Termen eliberare apartament, procedura evacuare

Buna ziua,am o speta
am divortat de sotul meu am facut partaj,iar in urma acestuia trebuia sa imi dea banii cuveniti,el ramanand cu apartamentul si toate bunurile!banii ia depus azi in contul meu dupa care am fost chemata de un executor care mi-a inmanat o decizie de eliberare a apartamentului in termen de 8 zile,adica m-a executat sotul meu!INTREBARE:care este termenul de eliberare a apartamentului legal si care este procedura care trebuia sa o urmeze sotul meu.Acum sunt obligata sa ii dau executorului 3000 lei pentru aceasta executare!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:10, 25 Iunie 2015
Din pacate situatia dumneavoastra este una destul de gri.
Intradevar de la data ramanerii definitive a sentintei de partaj dvs aveati obligatia de a parasi imobilul pentru ca sotul sa dispuna de acesta, iar dumnealui avea de asemenea obligatia de a va plati sulta stabilita.
In aceasta situatie, el este cel care a actionat mai repede, intrucat si dumneavoastra erati la fel de intreptatita sa-l executati ptr ca nu v-a platit sulta.

Termenul de 8 zile comunicat de executor este intradevar cel prevazut de lege. De la data cand vi s-a comunicat aceasta instiintare/somatie de catre executorul judecatoresc aveti 8 zile de a parasi imobilul voluntar, in caz contrar veti fi evacuata in aceasta a8a zi de catre executor.
Va multumesc de raspuns!am depus cerere de executare a sotului pentru plata sultei inainte ca el sa ceara evacuarea mea prin executare silita!Abia peste 8 zile se implineste termenul parasesc locuinta,dar este legala executarea mea inainte de trecerea termenului?
puteti contesta executarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)