avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imprumut comun-soti divortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imprumut comun-soti divortati

In cazul desfacerii casatoriei, neurmata de procedura de partajare a bunurilor, cum se procedeaza cu un credit pentru nevoi personale luat in timpul casatoriei. Se poate face prin instanta actiune de partajare a datoriilor ?Este necesar sa se demonstreze cum au fost cheltuiti banii(franci elvetieni)?
Nu se poate face partaj al datoriilor. Creditul va fi suportat in continuare de imprumutat si/sau codebitor. Banca isi poate da acordul ca numai unul dintre soti sa continue creditul, daca dovedeste ca are suficiente mijloace pentru a-l suporta.
Va multumesc pentru raspuns.
Contractul de imprumut au fost perfectat in timpul casatoriei.

Prin urmare, datoriile nascute in timpul casatoriei pot fi supuse impartelli.

Atat pasivul patrimoniului comun, cat si activul sunt supuse partajarii.

Asadar, datoriile contractate pentru a sustine obligatiile obisnuite ce rezulta dintr-o casatorie pot fi cuprinse in masa partajabila.


Datoriile pot fi calificate ca fiind comune.( exista si datorii proprii, contractate de catre unul dintre soti , pentru a sustine activitatea sa profesionala, spre exemplu)




Datoria poate fi calificata ca fiind proprie a sotului, cata vreme destinatia contractului de imprumut perfectat a fost aceea de a sustine activitatea lucrativa prestata de catre acesta.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit de nevoi personale dupa divorț ionutpep ionutpep Buna ziua. În anul 2007 am contractat un credit de aprox. 54000 CHF , eu fiind titular de credit iar fosta soție codebitor. În timpul casatoriei am ... (vezi toată discuția)
Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ContSters368055 ContSters368055 Buna ziua un credit de nevoi personale far ipoteca luat in timpul casatoriei de la o banca, unde sotia nu a semnat deloc contractul, ce implicatii juridice ... (vezi toată discuția)