avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Avem urmatoarea situatie:
-titlu de proprietate pe numele bunicului si al mamei asupra unui teren
-ambii decedati
-tatal recasatorit
-4 copii
Cum se stabileste dreptul la mostenire asupra terenului?
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 16:52, 25 Iunie 2015
Se fac succesiunile pentru bunicul si mama in functie de cronologia deceselor si astfel se stabileste dreptul de mostenire asupra terenului.
Pentru stabilirea dreptului la mostenire asupra terenului este important sa stim daca bunicul a decedat inaintea mamei si ce alti mostenitori are bunicul.
Bunicul a decedat inaintea mamei, dar ambii au murit de mult.Intrebarea este daca/ce parte de mostenire din acest teren mostenit de mama ii revine tatalui (sotului) si cat revine copiilor. Multumesc!
Sotul mosteneste cota de 1/4 din masa succesorala, iar copiii mostenesc (impreuna) cota de 3/4.
Astfel, in ceea ce priveste terenul despre care vorbiti, sotul mosteneste 1/4 din partea mamei si 1/4 partea mostenita de mama de la bunic (daca a mostenit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)