avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare vechime gresit in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare vechime gresit in Revisal

Buna ziua,

Am lucrat in perioada 2010-2013 in functia de profesor la o scoala, insa in Revisal a fost inregistrata perioada 2009-2012. In perioada 2009-2010 am lucrat in alta parte. Am observat aceasta gresala cand am cerut un extras din revisal pt vechime.

Ce pot face pentru a fi trecuta vechimea corect? Secretara a spus ca nu se poate face nimic.
Cel mai recent răspuns: Mella , utilizator 19:42, 25 Iunie 2015
Singurii care va pot ajuta , in conditiile prevazute de lege, sunt fostii dvs angajatori.

Insa , vechimea in munca nu se probeaza cu extrasul de REVISAL.

Art. 279 C.mun.
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
...

Dupa 31.12.2010, vechimea in munca se probeaza cu adeverintele de vechime elibertae de catre angajatori.
Deci nu pot face nimic din punct de vedere legal daca fostii angajatori refuza sa mi dea un extras din revisal corect? Pana la urma e vorba de vechime in munca. Pana in 2010 am carnetul de munca, dar apoi ce fac, daca e trecut aiurea, desi am contract din 2010 la ei, nu din 2009.
Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu neconcordanta existenta in REVISAL.
La ce birou al ITM ului se depune sesizarea?
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti mentiona la inceput pentru Corpul de Control Relatii de Munca.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am nevoie de un sfat de la dvs. pentru ca nus tiu cum sa procedez. an angajat a lipsit nemotivat din martie anul acesta, s-au facut demesurile ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez vechimea Llyly61@yahoo. com Llyly61@yahoo. com Buna ziua eu am lucrat din 2006 pina in 2010 la o firma cind am plecat nu am facut preavizul am plecat decit cu demisia nu am stiut ca trebuie sa ma duc atunci ... (vezi toată discuția)
Intrebare - continuarea activitatii dupa primirea deciziei de pensionare anticipata MOTA AURELIA MOTA AURELIA daca am decizie de pensionare anticipata di iunie 2010,dar nu am pus-o in aplicare si mi-am continuat activitatea, se mai completeaza in cartea de munca anii ... (vezi toată discuția)