avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua. Sunt insarcinata in primul trimestru. Daca imi creste salariul acum si mai lucrez 6 luni cum imi influenteaza indemniza de crestere a copilului? Avand in vedere ca se iau in calcul ultimele 12 luni de la data nasterii copilului.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 25 Iunie 2015
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra veniturile din salarii precum si indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si indemnizatia pentru concediul de sarcina.

3. Orice modificare de salariu din aceste 12 luni duce la modificarea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc indemnizatie 85% din salar sau...? andreea3108 andreea3108 Buna, Am o intrebare....eu lucrez din 21 Noiembrie 2013 si am ramas insarcinata, iar data probabila a nasterii este 5 Noiembrie 2014 deci nu sunt 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal influenteaza veniturile de dupa nastere in cei doi ani mitid84 mitid84 in cazul in care sunt in concediu de risc maternal in ce fel ma poate afecta la veniturile de dupa nastere? procentul de 85% se calculeaza din veniturile ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Ioana1707 Ioana1707 Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: lucrez de 5 luni si sunt insarcinata in 2 luni. As dori sa imi iau concediu maternal cu 2 luni inainte sa ... (vezi toată discuția)