avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier

Pe data de 19.05.2015 baiatul meu in varsta de 19 ani a fost implicat intr-un accident rutier.Evenimentul s-a petrecut astfel: el se afla pe motor pe banda 1. De pe banda 2 o masina a virat dreapta fara sa se asigure, baiatul cand a vazut a virat si el putin dreapta si astfel a fost prins intre masina care a virat si o alta care se afla parcata pe marginea soselei. Din fericire nu au fost vctime, doar motorul lui facut praf si cateva zgarieturi la cele doua masini. A sunat la 112 iar cei de la dispecerat au spus ca daca nu sunt victime nu vine politia si sa incheie o intelegere amiabila. Au scris si desenat pe acel formular cum s-a intamplat totul, a doua zi a mers baiatul la firma de asigurari la care avea polita soferita vinovata,(proprietara masinii nr 3 nu s-a implicat ) dar nimeni nu le-a spus ca aceasta intelegere nu este valabila daca este implicata si a treia masina. Abia cand a venit agentul constatator sa faca poze la motor dupa vreo trei saptamani ne-a spus asta.Cei de la asigurari ne-au spus ca trebuie anuntata politia dar in acest caz o sa le suspende la amandoi permisul (pentru ca nu au anuntat evenimentul in 48 de ore) sau nu anunta politia dar pagubele de pe partea dreapta a motorului si le remediaza singur. Ce trebuie sa mai facem noi, oare cei de la asigurari nu trebuia sa ne spuna de la inceput ca nu este bine si sa nu accepte dosarul?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 09:17, 27 Iunie 2015
Conducatorul auto trebuie, este obligat sa cunoasca legislatia rutiera, inclusiv faptul ca pentru mai mult de doua vehicule implicate in tamponare, nu opereaza intelegerea amiabila.
La randul lor, atat cei de la 112, cat si cei de la firma de asigurari au dat dovada de incompeteta romaneasca, insa baiatul dvs. nu poate opune greseala lui, greselilor celorlalti.
Pacalirea asiguratilor prin diverse tertipuri este o parctica destul de obisnuita a societatilor de asigurari din Romania. Mai mult chiar, unele dintre cele care au dreptul sa vanda RCA platesc doar executate silit si dupa o multime de tertipuri.
Ce puteti face?
Puteti sa o actionati in judecata pe d-na vinovata de producerea accidentului iar dansa, la randul ei, poate chema in garantie asiguratorul. D-voastra aveti dovada ca ati sunat la 112 (apelurile se inregistreaza) si aveti si constatarea amiabila prin care se arata modul in care s-a produs accidentul. Eu zic ca sansele d-voastra de a castiga procesul sunt bune.



Daca este vorba numai de masini ,accidentul se putea solda numai cu pagube materiale .
Daca in accident a fost implicata si o motocicleta ( definiti va rog termenul 'motor' )accidentul se soldeaza cu victime iar politia trebuie sa trebuie sa vina la fata locului . In caz de accident moto niciodata sa nu incheiati amiabila .
Acum ce este de facut ?
Sa declare accidentul la politie si sa revina la asigurari cu dovada de reparatie . Carnetul se poate recupera de la politie prin certificat de grefa iar cand nu mai poate circula recunoaste si preda carnetul la politie .
In functie de societatea de asigurari ,trebuie actionata sau nu in instanta -toata convesatia cu societatea de asigurari sa se faca in scris ! pt a putea proba acest fapt deoarece verba volant .
Prin lovirea laterala ,sasiul motocicletei cel putin se descentreaza si daca nu se vade urma de lovitura/-ri . In viraje sasiul motocicletei se incovoaie iar la iesirea din viraj se destinde iar daca sasiul este descentrat acest proces (incovoiere-destindere) prezinta anomalii care conduc la accident . Recentrarea se face numai in Italia/Germania iar costul total e pe la 2000 euro .Legea spune ca autovehiculul trebuie adus in starea dinaintea producerii accidentului .
Urmarile medicale ale unui accident pot aparea si mai tarziu ,baiatul ar fi bine sa se prezinte la medicul de familie pt consult deoarece 'nu se simte bine' iar medicul il va intreba de cazaturi /lovituri/ mancaruri/stat in soare/etc .(dovedire accident cu victime - indirect)
Dupa sau in timpul acestui 'blindaj',daca ceva nu merge bine cu societatea de asigurari ,urmati sfatul userului u.b.i.k. .
In prealabil ,notificati soferita care a provocat accidentul sa va despagubeasca si verbal ca daca nu se intampla asta (despagubirea) va cautati dreptatea in justitie (imediat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna accident? calinglad calinglad buna ziua acum cateva zile am avut un accident de circulatie, iar pentru acest caz cei de la asigurari au dat verdictul: culpa comuna... cum pot sa mai schimb ... (vezi toată discuția)
Problema examenul auto ContSters276122 ContSters276122 Vineri 04.01.2013 am dat proba practica pentru obtinerea perisului de conducere... la 8:00 politistii au inceput sa strige numele elevilor/[b]Victimelor[/b] am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier daianera daianera Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)