avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat va rog cum sa fac mai bine - copil nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat va rog cum sa fac mai bine - copil nascut in timpul casatoriei cu alt tata decat sotul mamei

Buna ziua, am o fetita de 6 luni care nu este a sotului meu, dar eu sunt separata de el de un an jumate.fiind inaca casatorita cu el am trecut fata pe numele lui.acum vreau sa divortez si vreau sa stiu daca pot trece fata pe numele tatalui ei biologic la notar sau trebuie neaparat in instanat.daca fostul sot vine la notar si da declaratie ca nu este a lui pentru ca oricum il vor pune sa plateasca pensie alimentara.
Cel mai recent răspuns: anamarton , utilizator 19:59, 25 Iunie 2015
Trebuie deschis proces pentru tagada paternitate, daca-l deschide tatal biologic se rezolva ambele puncte in acelasi proces, adica rezilierea paternitatii fata de sotul d-voastra cat si recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic. Probabil veti avea de suportat costurile unui test ADN.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
Cris1971, utilizator
multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)