avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circulatia cu numere expirate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circulatia cu numere expirate

buna seara o intrebare am si eu care ma framanta eu stiu codul penal ce spune in articolu85 daca nu ma insel eu vreau sa stiu perioada de timp cat dureaza sa imi judece cazu si daca se face puscarie pentru faptul ca am condus o masina cu numarul rosu expirat plus ca pe locul din dreapta aveam fetita de 8 luni si nevasta si daca in luarea decizei procurorului va conta ca am permis de 3 luni si un accident fara urmari grave doar avarierea masini proprii multtumesc
Cel mai recent răspuns: VALENTINA3 , utilizator 19:48, 26 Iunie 2015
Buna seara ! Nu va mai framantati, situatia nu este foarte grava. Fapta care ati savarsit-o intradevar este infractiune , insa de un pericol social redus.
Acum depinde in continuare de atitudinea procurorului care instrumenteaza dosarul penal precum si de circumstantele dvs personale - daca ati avut alcoolemie, daca mai aveti cazier rutier sau judiciar , daca ati avut viteza peste limita legala , etc., .. -
In principIu, daca nu ati mai avut nicio abatere sau tangenta cu legea penala si recunoasteti fapta, plus inscrisuri depuse la dosar in circumstantiere - caracterizari loc de munca sau alte inscrisuri , diplome care sa ateste ca sunteti bine integrat in societate si acest episod a fost doar o scapare - atunci organul de cercetare penala poate sa dispuna in temeiul art 318 ind.1 NCPP, o ordonanta de renuntare la urmarirea penala , punandu-va in vedere daca considera necesar sa indepliniti anumite obligatii prev. in acelasi art. al.3 . Dupa aceasta va puteti obtine permisul inapoi.
In cel mai nefericit caz , puteti fi trimis in judecata, prin rechizitoriu in urma caruia daca urmati procedura simplificata a recunoasterii primiti o pedeapsa cu amanarea aplicarii acesteia - art. 83 NCP sau o renuntare la aplicarea pedepsei, art. 80 NCP, in ambele cazuri dupa ramanerea definitiva a hotararii aveti posibilitatea recuperarii permisului de conducere .
pai cand ma oprit politia nu aveam alcolemie de loc nici cand am avut accidentul intrebarea mea era cat dureaza de obicei un dosar pana primesti solutionarea sau decizia si nu se tine cont ca eram cu fetita in fata fapta ce contravine noului cod rutier eu neavand scaunel si in raportul politistului a fost mentionata aceasta fapta
Faptul ca erati cu minorul in fata fara sa ii asigurati dispozitiv de specialitate constituie contraventie potrivit codului rutier si veti putea lua cel mult o amenda contravetionala cu 4 puncte penalizare... cred..aproximativ 450 lei. Daca fapta este recenta , aveti putin de asteptat caci este peroiada de vara a concediilor . Intai, dupa ce se va pune in miscare actiunea penala impotriva dvs. va va chema la audieri , dupa care procurorul de caz , va putea dispune renuntarea la judecata . Daca va dori sa va trimita in judecata ( ceea ce nu cred ) va mai audiaza odata si procurorul , daca nu veti primi acasa ordonata amintita ,mai sus .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala procurorului,sa instiintez instanta? oltul oltul rechizitoriul nu trebuie sa contine date despre statut social? (familie,copil minor) si in plus daca contine informatii false ce am de facut? sa instiintez ... (vezi toată discuția)
"am condus fara permis" Cosmin9090 Cosmin9090 Buna seara, Am o problema si as vrea daca se poate sa ma lamuriti cu un raspuns exact ca sa stiu ce am de facut mai departe. Am sa povestesc cele ... (vezi toată discuția)
Conducere vehicul cu nr rosii expirate Ayana2011 Ayana2011 Buna seara, Daca ai condus un vehicul cu nr rosii expirate de 2 zile am inteles ca poti fi sanctionat cu o amenda penala,[b] dar ce se intampla cu permisul ... (vezi toată discuția)