avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Sunt înțelegerile verbale îndeajuns pentru a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Sunt înțelegerile verbale îndeajuns pentru a pretinde dreptul de autor?

Un fost asociat și cu mine am dezvoltat acum ceva vreme o aplicație de telefon care a avut destul de mult succes. La acea vreme nu am semnat niciodată vreun contract; a existat doar o înțelegere verbală între noi în care stabileam că fiecare are jumătate din veniturile aplicației iar aplicația în sine este a amândurora.

Din păcate, fostul meu asociat și cu mine nu ne mai înțelegem. Acum el are de gând să dezvolte o nouă aplicație sub același nume, deși eu nu sunt de acord cu asta.

Este înțelegerea noastră verbală îndeajuns pentru mine încât să pretind drepturi de autor? S-ar putea să fie relevant și faptul că aplicația în sine se află pe contul lui personal. Pe lângă înțelegerea verbală mai există și tranzacții bancare care să arate că în acea perioadă el îmi trimitea jumătatea mea de bani, și discuții scrise pe Facebook.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
dumbi2, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:47, 25 Iunie 2015
dumbi2 a scris:

Este înțelegerea noastră verbală îndeajuns pentru mine încât să pretind drepturi de autor?

Simplul acord de vointa, chiar fara a fi consemnat intr-un inscris, este o conventie valabila.
Conditia este sa puteti proba, prin orice mijloace, ceea ce spuneti.

Contractul este acordul de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic.

Contractul se încheie prin simplul acord de voinţe al părţilor dacă legea nu impune o anumită formalitate pentru încheierea sa valabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul verbal egal semnatura? alinarms alinarms Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi ... (vezi toată discuția)
Am ,,achiziționat“ un imobil de la o cunoștință fără să facem niciun act pentru că proprietarul avea datorii. doresc să devin proprietar cu acte în regulă, ce îmi sugerați? Any05 Any05 Buna seara, Incercand sa inteleg o situatie cu care ma confrunt, am ales sa adresez aici o intrebare, unde pot gasi un raspuns oferit de oameni de ... (vezi toată discuția)
Este valabil contractul de vanzare cumparare tiparit pe verso factura? ddianna ddianna Buna ziua, In cazul unei firme de distributie produse alimentare, pe spatele fiecarei facturi, este tiparit un contract de vanzare cumparare.Pe factura se ... (vezi toată discuția)