Buna seara .
1.Cand am facut armata am lucrat si am avut bani si as dori sa stiu daca atunci s-a considerat stadiu de cotizare la stat .
2. Am facut facultatea la seral si am lucrat , dar o perioada am lucrat in fiecare zi cate 4 ore , acum vreau sa stiu daca in acei ani in care am lucrat 4 ore mi se considera ca stadiu de cotizare la stat .
3.Am 53 de ani varsta si daca ar fi sa mi se considere toti anii lucrati ca si ani de cotizare la sistemul public de pensie as avea 33 de ani de cotizatie . Am grupa 1 de munca si grupa a 2 a de munca , in minerit , deci dupa calculare comform tabelelor si noii legi 155/2015 as avea in total 6 ani si 6 luni de grupe ,facute pana in 2001,restul fiind fara grupa fiindca am lucrat la birou .
Intrebarea mea este :
- Daca se aplica acum legea 155/2015 , legea pensiilor , eu avand 53 de ani , si un stadiu de cotizatie de 33 de ani ( daca este real ce v-am scris mai sus) si 6ani si 6 luni grupe , cand as iesi la pensie , ca vad ca in lege se spune ca obligatoriu sa ai 35 ani de cotizatie , dar asta se face esalonat pana in 2030 , si acum se mai tine cont de varsta de pensionare de 65 de ani din care sa se scada grupele , dar nu mai mult de 8 ani?
Sau acum se va tine cont doar de anii de cotizatie , indiferent de varsta , grupele folosind doar pentru marirea pensiei ?
Acum care este punctul de pensie in minerit , ca am vazut ca pentru gr 1 este cu 50% mai mare , iar pt gr 2 este cu 25% mai mare ?
Va multumesc anticipat !!!
Punct pensie
dodorel62
Buna ziua . Am 33 de ani de munca cotizati , dintre care 6 de gr1 , 20 gr 2 si restul 7 fara grupa , toti in minerit .Comform L 155/2015 stiu ca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Pensionare
dodorel62
Buna ziua . Referitor la faptul ca Legea pensiilor 263 , a fost modificata in 2014 , as dori sa-mi raspundeti la problema pe care eu o sa vo expun.
- Am ... (vezi toată discuția)