avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare absolvent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare absolvent

Sunt si eu nelamurita cu un aspect vazand ca sunt pareri impartite...pt a beneficia de Legea 76/2002 prinvind incadrarea absolventilor ,inainte de angajare trebuie depus de absolvent un dosar la AJFOM si apoi sa fie angajat sau nu mai e necesar asta,dupa declararea locului vacant putandu-se face direct angajare.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: camelia21 , utilizator 20:02, 6 Iulie 2009
Faceti angajarea si duceti dosarul la AJFOM
Ca sa beneficiati de acea subventie, in calitate de angajator, pentru angajarea unui absolvent nu exista obligatia ca acesta sa fie somer. Ca urmare, il puteti angaja fara ca el sa fie inscris ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
Ca sa primeasca si angajatul niste banuti, atunci va trebui sa isi depuna dosarul de persoana aflata in cautarea unui loc de munca la ALOFM unde are domiciliul, anterior angajarii sale.
Pentru a a putea sa incheiati conventia prevazuta de legea 76/2002 trebuie urmati urmatorii pasi:
1. declararea postului vacant la AJOFM
2. Inscrierea absolventului ca persoana in cautarea unui loc de munca.(pentru a putea fi incadrat cu conventie absolventul trebuie sa fi o zi somer sau ma rog persoana in cautarea locului de munca)
3. Se completeaza decizia de repartitie pe post a absolventului/persoanei in cautare locului de munca(care se depune la ajofm)
4. Se incheie contractul de munca
5. Se depun acte(decizia de distribuire pe post, contract de munca acte studii, declaratia ca nu a mai fost angajat, declaratia nu are carte de munca, etc ) pentru incheierea conventiei
Analore, la absolventi nu exista obligativitatea ca acesta sa fie somer , ca la persoane peste 45 ani sau unici intretinatori.
Cum poate sa beneficieze si angajatul de ceva banui cum ati scris mai sus D-le Pakos?Ce trebuie sa faca?

Alte discuții în legătură

Angajare absolvent catalina25 catalina25 Buna dimineata! Va scriu si eu legat de o pb cu care ma confrunt! Vreau sa angajez un absolvent promotia 2009 si vrreau sa beneficiez de Legea 76/2002 ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 laura lacto laura lacto angajatorul vrea sa angajeze o absolventa 2008 care nu a mai lucrat niciodata, dar are o firma care nu functioneaza, si vrea sa stie dak se poate beneficia d ... (vezi toată discuția)
Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind angajarea? snake_val snake_val As dori sa aflu care sunt legile care vizeaza angajarea persoanelor peste 45 de ani si ce facilitati le ofera statul? (vezi toată discuția)