avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a unui cablu electric subteran apartinand unei firme de telefonie mobila

In curtea mea am gasit un cablu electric subteran.Cei de la Renel mi-au comunicat ca apartine firmei Vodafone si alimenteaza o statie GSM.le-am solicitat celor de la Vodafone,prin e-mail(publicrelations_ro@vodafone.com) sa vina la fata locului ptr. a gasi o solutie de deviere a cablului intrucat trebuie sa fac lucrari de excavatii-constructii.N-au respectat termenul propus de mine (15 zile) ,mai mult, nu m-au contactat.Ce sa fac caci stau pe loc cu lucrarile mele iar o actiune in instanta a fi de durata? Fac precizarea ca acest cablu a traverseaza proprietatea mea fara acordul meu....Va multumesc !. #-o
Vreti sa vina maiine dimineata la dumneavoastra sau in seara asta?

Intelegeti ce vreau sa spun?;)

Pe langa email mai exista si telefon.

De cand sunteti proprietarul curtii? Banuiesc ca ati achizitionat recent si nu ati fost informat de fostul proprietar despre acest cablu subteran.

Fiind vorba de o companie privata cablul de alimentare nu este de utilitate publica asa ca ii puteti "chema" chiar in seara asta.

Cu ocazia asta va sapa si gradina!:)
...Cyan ,as fi apreciat umorul din raspunsul DVS. daca ar fi fost insotit si de o abordare legala a problemei....nici fostul poprietar nu stie de existenta acestui cablu...in ce priveste o discutie telefonica aceasta nu tine locul unei notificari....
O discutie telefonica tine locul unei comunicari.
Convorbirile telefonice sunt inregistrate iar operatorii se prezinta cu nume si prenume.
O comunicare prin email nu tine neaparat locul unei notificari.
Pentru a avea certitudinea primirii notificarii aceasta trebuia trimisa prin posta cu confirmare de primire.
Fostul proprietar de cand a intrat in posesia terenului? Site-urile GSM au inceput sa apara cam dupa anul 1995. Ii puteti intreba pe vecini de cand a aparut statia GSM si veti afla daca fostul proprietar stia sau nu cablul respectiv.
Parerea mea, poate gresita, este ca acesta este posibil sa fi cunoscut de existenta cablului, sa fi primit niste bani de la operatorul statiei si sa fi trecut sub tacere acest aspect. Nu va puteti convinge decat intreband vecinii despre perioada constructiei statiei gsm.
Si chiar daca el nu a "stiut" trebuie sa fi stiut unul din fostii proprietari.
Doar cablul nu a fost montat printr-un tunel sapat pe sub pamant fara cunostinta niciun proprietar.
Intrebati vecinii daca si la ei trece cablul si cind a fost montat. Nu cted ca nu exista nimeni sa nu stie despre cablu.
Cat despre taierea cablului nu puteti fi incadrat la distrugere deoarece va aflati pe terenul proprietate personala iar daca taierea estebo solutie ptr a fi luat in seama eu asa as proceda.
Stimate forumist, din păcate toți operatorii de utilități publice înțeleg că au dreptul să intre cu bocancii în proprietatea privată. Facem în permanență mare caz de CEDO, de apărarea dreptului de proprietate privată care este, bla, bla, bla căci vine DOREL, (nu-l cunoașteți pe Dorel, instalatorul, cel cu șantul) și îți plantează ditamai stâlp, rețea electrică, sau de telefonie, sau VODAFONE, SAU ......taman pe mijlocul proprietății căci el realizează lucrare de interes public. și trebuie să-l suporți sau să te bați dacă știi legea
Să trec la lucruri serioase: lucrarea executată pe proprietatea d-voastră trebuie urmărită conform legii speciale a telecomunicațiilor.
Nu știu când a fost amplasat cablul dar dintotdeauna legea spunea clar că amplasarea se face cu acordul scris al proprietarului prin care să se stabilească condițiile exercitării dreptului de acces sau în lipsa acordului să existe o hotărâre judecătorească în acest sens. Astfel, L. 74/1996, art.16, în prezent L. 154/2012 art. 5lit.( c) obligă la acest acord(inclusiv pentru fixarea rețelelor, antenelor pe blocuri, pe ziduri).
D-voastră vedeți când a fost amplasat cablul și dacă există acordul autentic(la notariat) dat de proprietar (fostul proprietar). Apoi, la ANRC o sesizare cu privire la situația cablului(care cică este de utilitate publică)amplasat pe proprietatea d-voastră și care nu are acordul și solicitați devierea acestuia din cauza că doriți efectuarea unor lucrări pe prop, d-voastră. Vedeți culuarul imobiliar pe care trece acest cablu, ca eventual să vă raportați la el.
Contrar susținerii anterioare, NU VĂ APUCAȚI SĂ TĂIAȚI CABLUL-se încadrează în distrugere, chiar dacă este pe propr. d-voastră și ați avea tot dreptul ., dar asta-i legea-este un serviciu public și d-voastră ați împiedica (v-ați face dreptate singur)realizarea acestui serviciu.
@liamic, avedreptate! Nu trebuie sa taie cablul chiar daca este pe proprietate. Am dat un sfat eronat si imi asum greseala.:sorry:
Eu poate as fi procedat in felul in care am sugerat in ideea a rezolva problema mai rapid si ca actiune a inactiunii operatorului.
nu se poate sa nu stie niciun proprietar anterior de cablu, nu cred ca a fost montat noaptea sau fara acordul proprietarului oricare a fost acela.
Iar in acest caz este vorba despre neinformarea cumparatorului despre sarcinile terenului.
M-am fandit ca poate da vina pe Dorel!:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Cablu electric petrutaecaterina petrutaecaterina buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Estimare daune (materiale?) pentru incalcare de proprietate - operator telecom care a tras un cablu electric pe terenul meu fara a-mi cere permisiunea lsplsp lsplsp Va salut, O prima întrebare rapida, dacă ar trebui sa intentez un proces unui operator de telecom și cam ce daune as fi îndreptățit sa ... (vezi toată discuția)