avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pista de biciclete in Rosu-Chiajna si interzicerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pista de biciclete in Rosu-Chiajna si interzicerea parcarii masinilor

ziua buna,

primarul comunei Chiajna, de langa Bucuresti, care are si satul Rosu, a trasat piste de biciclete pe ambele sensuri ale drumului. Cele cateva sute de masini care parcheaza seara cand vin de la serviciu in fata curtilor si care fac asta de zeci de ani s-au trezit brusc in ilegalitate pentru ca nu ai voie sa blochezi pista de biciclete. De la primarie ni s-a spus sa bagam masinile in curte. Care curte?
1. nu toata lumea are curte suficienta pentru ca de obicei in familie sunt 1, 2 chiar 3 masini (asa este la periferie)
2. cei care ar mai avea un pic de spatiu ar trebui sa schimbe gardul,sa traga porti si sa rada orice urma de verdeata.
3. pe trotuar nu este loc ca nu mai au pietonii pe unde sa mearga.

Eu personal vad pista de biciclete ca un mod de reglementare a circulatiei acolo unde aglomeratia si haosul urban nu dau loc de circulare, dar intr-o zona rezidentiala unde singurul scop este retragerea acasa de la munca, nu numai ca nu vad rostul, dar nici nu ai cum sa faci asta fara sa oferi o solutie celor cateva sute de masini.

1. Ce solutie exista? riscam sa ne trezim cu amenzi in fiecare zi.
2. Exista vreo lege care reglementeaza astfel de actiuni ale primariei? Practic ne da afara din comuna pentru cei 10 oamni pe biciclete. nu am nimic cu ei si eu am si folosesc bicicleta, dar nu am pretentia sa merg pe pista in zona rezidentiala linistita. am nevoie de pista unde nu am loc pe strada, dar aici pe strada se joaca copiii, deci au loc si bicicletele.

astept un sfat ce poate fi transmis unui primar care are o astfel de gandire.

mersi.

completare. ma refer la strazile retrase, unde nu este traficul unui drum judetean, deci nu este vorba de artera principala, unde nu sunt nici piste nici masini parcate pe margine.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
websource, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc în navodari și de curând pe toate cele ... Flory1984 Flory1984 Buna ziua. Locuiesc în Navodari și de curând pe toate cele 3 artere principale ale orașului primăria a trasat benzi pentru piste de bicicleta. La vremea ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Se poate circula pe marcajul pentru biciclete? mihai4321 mihai4321 La intersectia asta, 95% care merg in dreapta, se baga pe drumul pentru bicicleta. Dar exista numai o banda pentru masini. Am vazut ca si politia o face asa. ... (vezi toată discuția)