avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Modificare act constitutiv SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Modificare act constitutiv SRL

Buna ziua,

Anul acesta am infiintat o firma, tip SRL cu inca un asociat( 50%-50%), eu fiind si administrator. De la infiintare si pana acum nu am avut nicio cheltuiala sau incasare pe firma, iar cealalta persoana doreste sa se retraga. Pentru o astfel de operatiune am inteles ca actul constitutiv se va modifica si trebuie depus din nou la registrul comertului.

Care sunt costurile acestei operatiuni ?
Care sunt costurile pentru inchiderea societatii ?

Pe langa firma, am si un PFA pe norma de venit si am nevoie de un sfat. Sa continui doar cu PFA-ul si sa inchid firma sau sa modific actul constitutiv, astfel incat sa raman cu ambele, dar unic asociat la firma ?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: Kosmo , utilizator 16:12, 3 Iulie 2015
Kosmo a scris:

Care sunt costurile acestei operatiuni ?
Care sunt costurile pentru inchiderea societatii ?

5-7oo lei.
11oo-13oo lei

Kosmo a scris:
Pe langa firma, am si un PFA pe norma de venit si am nevoie de un sfat. Sa continui doar cu PFA-ul si sa inchid firma sau sa modific actul constitutiv, astfel incat sa raman cu ambele, dar unic asociat la firma ?

Daca nu va face trebuinta, mai bine renuntati la PFA. Pentru SRL raspundeti cu capitalul social, pentru PFA raspundeti cu capul.
Va multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din societate cu răspundere limitata Anomin124 Anomin124 Bună ziua! Împreună cu alte doua persoane am înființat un SRL în vederea prestării de servicii fotografice. Toți 3 suntem asociați, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva dan chiru dan chiru se poate transforma un srl inregistrat ca platitor de tva in srl neplatitor de tva? (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala clls clls Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat ... (vezi toată discuția)