avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu biciclist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu biciclist

Buna ziua,
in urma cu o saptamana am fost implicata intr-un accident rutier cu un biciclist si sincera sa fiu nu stiu cum sa procedez in acest moment pentru ca am impresia ca sunt santajata, iar eu consider ca a fost culpa comuna, daca se poate sa primesc un sfat v-as fi recunoscatoare:
1) Accidentul a avut loc intr-o intersectie in forma de T , nesemaforizata in jurul ora 18:40, eu vroiam sa fac stanga, m-am oprit la stop cu semnalul dat, din sensul opus venea un autoturism care se deplasa cu viteza redusa si care dorea sa fara dreapta, I-am acordat prioritate si am inceput sa inaintez incet in directia de mers dorita. cand am intrat si cu a doua roata ( cea din dreapta)de axul drumul, pe banda de pe care venea autoturismul m-am trezit cu un biciclist pe parbriz. inca o data mentionez ca eu nu aveam nici macar 5km la ora ( aici e vina mea pt ca nu l-am vazut pana nu a intrat in mine). eu banuiesc ca biciclistul a vrut sa depaseasca masina care facea dreapta si a ajuns pe axul drumului atunci cand m-a lovit pe mine. A venit politia, salvarea. au facut masuratori si poze, biciclistul a fost dus la spital (din cate am inteles are doar o fractura de tibie si trebuie sa stea in ghips 4-6 saptamani). eu am ramas fara permis. Acum 2 zile am fost contactata de avocatul acestuia si amenintata ca vor depune plangere penala si ma vor da in judecata si pe parte civila daca nu sunt dispusa sa platesc daune biciclistului 3-4000 de euro acum pt prejudicii materiale, urmand ca in timp sa estimeze si daunele morale invocand faptul ca tanarul biciclist este un mare sportiv amator si ca acesta e imobilizat in scaun cu rotile si nu mai poate participa la tot felul de concursuri si din cauza asta se simte groaznic. tanarul in cauza are 23 de ani, eu am 60 de ani ( banii pe care ii doresc ei acum inseamna tot salariul meu pe 8 luni). ma ameninta cu plangere penala, daca se ajunge acolo eu raman fara permis si sunt disperata pt ca fara permis raman fara serviciu iar la varsta asta si cu cazier penal nu ma mai angajeaza nimeni,
(tanarul era imbracat in negru, nu avea pe bicicleta nici mijloace de avertizare sonora si nici luminoase, si nici pe roti nu avea ochi de pisica) si din cate stiu din codul rutier acestia fara aceste lucruri nu au voie sa circule pe drumuri publice.
va rog din suflet, ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:11, 26 Iunie 2015
void1983 a scris:

cand am intrat si cu a doua roata ( cea din dreapta)de axul drumul

Dat fiind ca la momentul coliziunii erati cu rotile pe banda din sens opus, nu prea mai aveti ce sa folositi in favoarea dvs., este o neacordare de prioritate fara dubiu. Nu vad ce puteti opune in instanta.
dar eu tot cred ca este vorba de culpa comuna, conform codului rutier este interzisa depasirea in intersectii. si cu atat mai mult cu viteza cu care se deplasa biciclistul, care avea obligatia sa mearga pe acostamentul drumului si nu pe ax
void1983 a scris:
dar eu tot cred ca este vorba de culpa comuna

Foarte bine. Folositi-va de ce credeti dvs.
Stimate Domn,
eu am cerut respectos un sfat, un ajutor si nu raspunsul unui atotstiutor dornic de postari, daca nu puteti sa-mi raspundeti concret, cu extrase de lege si cu puncte de vedere pertinente bazate pe ceva palpabil, va rog frumos sa va abtineti.

eu nu am zis nici macar o secunda ca nu e neacordare de prioritate. pur si simplu sunt depasita de situatia in care ma aflu si avut am convingerea ca aici pot primi un sfat profesionist.
Nu ma deranjeaza ca imi vorbiti asa, deoarece stiu ca sunteti intr-o stare emotionala deosebita, insa nu pot sa va dau sperante ireale. Faptul ca v-ati aflat pe banda lui mers va atrage raspunderea si nu puteti opune faptul ca nu avea ochi de pisica, ca circula cu viteza, sau alte argumente, conform observatiilor facute de dvs. Ideal este sa va impacati cu victima, daca insa nu vreti sau nu aveti posibilitatea mergeti in instanta si incercati sa va aparati acolo, insa va repet, nu aveti argumente. Stiu deasemenea, ca in situatii de criza chiar si o minciuna incurajatoare face bine psihicului, insa eu nu pot sa fac asa ceva. Insa, poate altcineva o va face (desigur, conform cerintei dvs., eu ma voi abtine de la alte comentarii). Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 de zile Adanaomi Adanaomi Buna ziua ,incerc sa rezolv o nedreptate si am nevoie de sfatul dumneavoastra ca experti:D.Am avut un accident rutier pe 12.10.09 , care s-a soldat cu pagube ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)