Buna ziua!Sunt profesoara si in perioada ianuarie 2011-iunie 2011, am fost in concediu de ric maternal, apoi in perioada iunie 2011-sept 2011 in concediu prenatal si postnatal. Au urmat 4 ani de CIC(2 copii, pt fiecare am optat pt 2 ani). Am revenit la serviciu si as vrea sa stiu daca am dreptul la concediu de odihna pt perioada ianuarie 2011-septembrie 2011? Multumesc!
Buna seara,
Art. 145 CM prin care CCC se considera perioada de activitate prestata a fost modificat in ian. 2015, prin urmare nu are efect retroactiv. Totusi Hot Curtii Europene de Justitie din 2009 a stabilit ca aceste perioade se iau in calcul la acodarea CO. In consecinta puteti beneficia de CO insa doar printr-o actiune in justitie.
@freeelis
Termenul de 3 ani curge de la data nasterii dreptului la actiune, adica de la revenirea angajatului la munca, dupa incetarea suspendarii CIM. Nu putea solicita CO atat timp cat CIM era suspendat.
@Dorina20015
Eu cred ca sunteti in termen, intrucat suspendarea CIM a incetat in 2015, si puteti solicita in instanta acordarea CO.
Concediu de odihna
is_yka
Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate compensa in bani concediul de odihna neefectuat in anul 2014, avand in vedere ca la data de 01.12.2014 contractul ... (vezi toată discuția)