avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa CIC

Buna ziua!Sunt profesoara si in perioada ianuarie 2011-iunie 2011, am fost in concediu de ric maternal, apoi in perioada iunie 2011-sept 2011 in concediu prenatal si postnatal. Au urmat 4 ani de CIC(2 copii, pt fiecare am optat pt 2 ani). Am revenit la serviciu si as vrea sa stiu daca am dreptul la concediu de odihna pt perioada ianuarie 2011-septembrie 2011? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 30 Iunie 2015
Buna seara,
Art. 145 CM prin care CCC se considera perioada de activitate prestata a fost modificat in ian. 2015, prin urmare nu are efect retroactiv. Totusi Hot Curtii Europene de Justitie din 2009 a stabilit ca aceste perioade se iau in calcul la acodarea CO. In consecinta puteti beneficia de CO insa doar printr-o actiune in justitie.
Din 2011 , se poate invoca prescriptia dreptului la actiune.
@freeelis
Termenul de 3 ani curge de la data nasterii dreptului la actiune, adica de la revenirea angajatului la munca, dupa incetarea suspendarii CIM. Nu putea solicita CO atat timp cat CIM era suspendat.

@Dorina20015
Eu cred ca sunteti in termen, intrucat suspendarea CIM a incetat in 2015, si puteti solicita in instanta acordarea CO.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic
Dreptul la actiune se naste dela data de cand trebuia sa beneficieze de concediu de odihna si nu de la data revenirii din CCC.
Corect. In perioada 2011 -2014 a avut CIM suspendat, deci beneficiaza de CO din ian 2015.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)
Numar zile concediu odihna dupa modificarea legii 12 cristi_barbulescu cristi_barbulescu Am revenit la munca in luna aprilie 2015 dupa terminarea CIC. Am auzit diferite versiuni ale numarului zilelor de odihna care se acorda dupa actualizarea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna is_yka is_yka Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate compensa in bani concediul de odihna neefectuat in anul 2014, avand in vedere ca la data de 01.12.2014 contractul ... (vezi toată discuția)