Buna ziua!
Am o intrebare...
O verisoara de-a mea este plecata in strainatate (Germania) la munca, in agricultura. Acum a trimis un chestionar, si anume "Chestionar pentru constatarea obligativitatii de asigurare/eliberarii de asigurare a muncitorilor sezonieri romani", despre care spune ca ii trebuie aplicat o stampila, a unei firme. Ce mi se pare mie ciudat este faptul ca spune ca orice stampila, de la orice firma, este buna, deoarece au mai facut asta si niste prieteni de-ai ei, care au fost plecati in anii trecuti. Pe acest chestionar sunt bifate urmatoarele:
- nu este in concediu platit pe timpul muncii in strainatate
- nu este in concediu neplatit
- este invoita din alte motive: reducere de personal
Mentionez ca ea aici, in Romania, este in concediu de maternitate.
Intrebarea mea este: poate fi aplicata o stampila de la orice firma, asa cum a spus ea? Si daca da, ce prejudicii poate avea firma care aplica acea stampila? Pentru ca nu inteleg la ce anume se refera acest chestionar. Obliga firma respectiva la anumite cheltuieli?
Va multumesc anticipat!
implica firma, deoarece se prezuma ca persoana in cauza este angajata acelei firme.Este o inducere in eroare a autoritatilor sau a angajatorului german.Pe de alta parte, noi romanii ne "descurcam" in toate situatiile si mergem foarte mult pe ideea ca "hotul neprins, e negustor cinstit" Deci... :clapping:
Verisoara dvs, nu are dreptull sa lucreze daca este , cred ca prin concediu de maternitate va referiti la concediu de crestere copil pana la 2 ani (pe durata concediului de maternitate mai nici o femeie nu poate lucra, fizic vorbind).
Daca se afla va trebui sa returneze indemizatia de crestere copil primita incepand cu data de la care se constata ca a lucrat.
pai fosta firma din romania la care a lucrat nu poate decat sa certifice ca nu mai este la firma respectiva si nimic altceva.
presupun ca atestarea situatiei financiar/salariale este de competenta Oficiului de Munca.. care atesta si el niste lucruri.
Atestarea concediul de maternitate are niste documente la baza nu? cine le-a eliberat?
Daca esti somer cu zero acte.. e ciudat dar cine certifica acest lucru? cine? nimeni! put si simplu nu existi decat ca cetatean cu buletinul.
( sfaturile mele sunt cu titlu general si nu trebuie urmate decat consultativ)
presupun ca intrebarea este: cine imi certifica statutul social din Romania pentru Germania din moment ce eu nu am nici o hartie care sa il ateste din start ???
Urgent
MMina
Tatal meu a lucrat in strainatate (Germania) la munca, in agricultura. Acum a trimis un chestionar, si anume \"Chestionar pentru constatarea obligativitatii ... (vezi toată discuția)