avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie donatie si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie donatie si iesire din indiviziune

Va salut stimati colegi din cadrul forumului Avocatnet, as dori sa va prezint o problema personala si as aprecia orice parere, atat buna cat si negativa.
Starea de fapt este in felul urmator, bunicul meu si-a depus agoniseala de-o viata in patru conturi bancare(trei la banca x si inca unul la banca y) si a imputernicit-o doar pe bunica mea pe cele trei conturi de la banca X.
Bunicul meu a fost tatal a doua fete (sa le denumim A si B), iar pentru un interval de circa 10 ani anterior decesului acestuia, toate activitatile de ingrijire, supraveghere si costurile medicale erau acoperite de familia fiicei A.
Dupa decesul bunicului, desi anterior nu a prezentat nici un interes, fiica B a inceput sa frecventeze din ce in ce mai des locuinta parintilor si si-a aratat disponibilitatea sa o ingrijeasca pe bunica mea si sa se ocupe de toate activitatile necesare pentru succesiune si respectiv partaj.
Fiica B, precum si sotul acesteia au efectuat toate activitatile necesare(au depus actele la notar) pentru perfectarea succesiunii, iar la finalizarea acesteia au fost impartite conform legii toate bunurile mobile si imobile detinute de bunicul meu, precum si banii din contul Y, ce au fost impozitati. Din pacate, nu retin cu exactiate fractiile fiecaruia din cei trei mostenitor, dar pot aproxima ca mama mea(fiica A) a primit 2/8 din teren si 3/8 din suprafata locuibila, fiica B a primit aceeasi suprafata iar diferenta a primit-o bunica mea.
In acel moment, mama mea nu a cunoscut existenta celor trei conturi aflate la banca X, intrucat toata documentatia se afla in posesia fiicei B.
Precizez faptul ca bunica mea are varsta de circa 78 ani, avand o situatie psihica destul de modesta, respectiv raspunde afirmativ la tot ce ii ceri, fiind foarte usor de indrumat intr-o anumita directie(ca toti oamenii batrani) si astfel fiica B i-a castigat foarte usor increderea.
Cu ocazia efectuarii partajului, la biroul notarului public, fiica B i-a cerut fiicei A ca sa ii cedeze respectivele fractii din imobilul parintilor in schimbul unei treimi din suma totala ce se aflau in cele trei conturi de la banca X, ocazie cu care mama mea a refuzat aceasta oferta si a intrebat despre cele trei conturi si a aflat de la sora ei ca respectivele conturi au fost lichidate(sau banii au fost transferati) de catre bunica mea (in calitate de imputernicit), in alte trei conturi ce il aveau ca titular pe sotul fiicei B, iar bunica avea calitea tot de imputernicit.
Mama mea a formulat o adresa catre banca X, la care a atasat certificatul de mostenitor, privind situatia conturilor bunicului meu, iar raspunsul a fost ca ulterior decesului bunicului meu, in intervalul de dupa succesiune si partaj, bunica mea a transferat respectivele sume de bani in alte conturi.
In cursul anului 2014, mama mea a fost chemata in judecata de catre fiica B in vederea iesirii din indiviziune privind imobilul bunicilor mei, iar in motivatia formulata a reiesit faptul ca bunica mea a perfectat un act de donatie privind fractiile pe care le detinea acel imobil si astfel fiica B detine aprox. 6/8 din teren si 6/8 din teren(sper sa nu ma insel).
Pana in prezent, familia fiicei B arata un dispret total fata de familia fiicei A, refuza orice modalitate de comunicare si nici nu isi arata interesul de a o ingriji pe bunica mea care se afla intr-o situatie oarecum ingrata, fiind intr-o stare conflictuala cu fiica A.
Eu am indrumat-o pe mama mea sa formuleze plangere impotriva bunicei mele, precum si impotriva fiicei B si a sotului acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, evaziune fiscala, efectuarea de operatiune financiare in mod fraudulos si acceptarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, dosar aflat inca in lucru de circa 4 luni de zile.
De asemenea, mama mea a solicitat in procesul civil intentat de fiica B, desfiintarea donatiei facute de bunica mea si obligarea fiicei B si a sotului acesteia sa introduca in succesiune valoarea celor trei conturi bancare de la banca X.
Va multumesc anticipat pentru parerea dumneavoastra si va doresc multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Pavel1987 , utilizator 00:07, 29 August 2015
Nimeni ? :(
Up
Up

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta succesiune LuciaZM LuciaZM Buna seara! Se da urmatoarea speta.... Familie: tata, mama, 2 fiice adulte ( X si Y) si o nepoata, fiica lui Y. Tatal decedeaza. In urma lui ramane firma, ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa decesul persoanei care a dobandit dreptul de proprietate in urma unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere neacristian neacristian Speta: Persoana X dobandeste dreptul de proprietate asupra unui imobil cu dependintele aferente si o suprafata de teren in jurul imobilului in baza unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire nikole tablet nikole tablet Bună seara! Am următoarea speță : persoana căreia îi moare soțul acum 6 luni, exista un copil major din căsătorie, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)