Buna seara, va rog sa-mi dati niste pareri vizavi de o situatie absurda.
Am solicitat un loc de parcare in sect.5, cf criteriilor lor de atribuire.
Deoarece mi-au spus ca nu mai sunt locuri disponibile, I-am instiintat ca in imobilul in care locuiesc sunt doua persoane detinatoare de locuri de parcare care nu mai locuiesc fizic la acea adresa una de citiva ani , alta de 7,8 luni.Locurile stau goale, am dus adresa de la asociatie in care se confirma spusele mele, mai mult una precizeaza ca are firma la acea adresa si ca vine din cind in cind in conditiile in care parcarea are destinatie clara pentru personae fizice.Am fost in audienta la director si I-am relatat situatia absurda, mi-a dat dreptate d.p.d.v. uman dar legal a spus ca nu poate rezilia contractele.
A chemat o pesoana de la serviciul parcari si cu mine in birou s-a uitat pe schita parcarii cu pricina si mi-a spus ca un loc este liber si anume al unui vecin pe care l-a nominalizat iar eu am avut socul vietii, persoana cu pricina nu mai are masina de aprox.15, 20 de ani iar de aprox.2 ani este decedat, cind I-am spus aceste lucruri s-a facut ca nu pricepe si mi-a spus ca acel loic este neplatit de doi ani in conditii in care sunt solicitari de locuri nerezolvate, si ca raspunzator este agentul de strada pentru situatie. In februarie cind am depus cererea am vazut pe geamul de la ei un anunt cum ca prelungirea contractului se face pe baza chitantei la casierie, anuntul nu mai era dupa incident.
Recunosc ca nu am fost cum se spune "pe faza" si am plecat cu promisiunea directorului ca va rezolva situatia si voi fi instiintata.
Am primit un raspuns evaziv cum ca cele doua personae la care am facut referire ca nu mai locuiesc la acea adresa si-au prelungit contractul cf legii iar eu trebuie sa astept pina la eliberarea unui loc.
Uluita de toata situatia am inceput sa ma uit si la alte parcari din jurul blocului si am constatat ca sunt citeve locuri in neregula, pe unul este cineva care tine o masina de serviciu in conditiile in care el are loc de parcare la citiva metrii unde tine masina personala, am un alt vecin care avea loc de parcare si care a plecat din bloc ,iar apartamentul este pus la vinzare, doua locuri stiu ca sunt cumparate de persoane pensionare care sunt plecate in provincie si folosesc locurile ocazional rudele cind vin in Bucuresti.M-am dus din nou la adp cu speranta sa obtin niste informatii pe acele locuri, am solicitat sa mi se arate schitele pentru a le putea arata dinsilor despre ce locuri vorbesc si de aici a inceput alta surpriza.Seful serviciului m-a pus sa fac o cerere pentru informatii suplimentare in conditiile in care nu mi-au dat absolut nici o alta informatie, schitele nu au vrut sa mi le arate pe motiv ca sunt secrete!!!!!!.Le-am precizat ca vorbim de un domeniu public , ca nu doresc date cu caracter personal ci doar sa le arat acele locuri pe schita si dinsii sa-mi spuna doar daca sunt achitate si de catre cine(numele persoanei).La insistentele mele "domnul sef " a inceput sa devina agresiv si a incercat sa ma scoata afara din birou spunnindu-mi sa ma duc unde vreau daca nu-mi convine ceva.S-a potolit cind a vazut ca am scos telefonul si l-am amenintat ca voi suna la 112., dar alceva nu am obtinut .Ce ma sfatuiti sa fac?, convingerea mea este ca multe nereguli sunt deoarece au cerut doar copii fara sa confrunte cu originalele, altfel nu se explica daca consider ca sunt doar prosti nu si necinstiti. Am suspiciunea ca una dintre cele doua persoane plecate din imobil nici adresa pe bulletin nu o mai are, dar cum pot afla? ce incredere pot avea sa iau de bun ce-mi spun ei in conditiile in care fara sa vreau am vazut cum acel vecin fara masina de ZECI de ani figura cu loc de parcare?
M-am gindit sa le fac plingere la politie referitor la acel vecin fara masina de atita timp dar mi-e teama sa nu isi fi aranjat lucrurile pe acolo, politia fiind cea locala probabil ca sunt intre ei ce sa mai cred, la ce am vazut, si trait.Nu stiu ce e mai bine sa fac. Am citit legea si se tatoneaza pe acea adresa de domiciliu, nu stiu ce capete patrate au facut legea ,cum iti permiti angajat al statululi sa inchiriezi un domeniu public unei persoane care nu-l foloseste, daca nu locuieste fizic acolo si e plecat cu tot cu masina ? ce lege e asta sa permiti tacit unuia sa-si ia bani pe un loc de parcare pentru ca e clar ca nu esti timpit sa-l platesi sa pleci la dracu in praznic si sa lasi pe altul (dar numai aceeasi persoana)sa-l foloseasca fara sa ai un beneficiu material. Cum se poate ca angajat al statului sa inchiriezi un domeniu public pentru intretinerea caruia platesc si eu prin taxe si impozite cui vrei, pentru ca eu nu mai vad obiectul inchirierii si anume "_dreptul de folosinta" , ca institutie publica ar trebui sa ai putina transparenta in ce faci nu sa tii totul sub cheie si daca ti se cer informatii sa pui omul sa-ti faca cereri peste cereri pina se satura si daca devine insistent sa-l mai iei si la bataie .Termenul de inchiriere elimina dreptul de proprietate , contractul este cu perioada determinate , nu pot ca persoana fizica sa inchiriez si tu stat sa nu te duca mintea ca eu daca nu-l folosesc las pe altul sa-l foloseasca contra cost eventual iti dau si tie stat partea,Am vazut ca cei care au locuri de parcare pot sesiza politia locala daca sunt blocati sau li se ocupa locul de altcineva, eu am sesizat adp-ul considerind ca daca ei inchiriaza tot ei verifica si situatiile in neregula cind sunt sesizati. Am considerat gresit , nu-I intereseaza ce face omul cu acel loc daca il foloseste sau obtine venituri pe el.Este adevarat ca pot reclama eu la politia locala dar nu vreau sa moara capra vecinului ci doar sa am si eu dreptul asa cum au altii atunci cind sunt locuri disponibile, ce rezolv daca ala care s-a descurcat el stie cum ia amenda? eu vreau ca imbuibatii astia de la adp parcari care dau locurile de parcare de parca ar fi parcelell lor mostenire de la parinti sa faca ce trebuie ca pentru asta sunt platiti si de mine nu sa ma umileasca si sa-si bata joc in halul asta. In instanta e o varianta dar revin, pe timpul meu, pe banii mei pe sanatatea mea pentru ca imbuibatul nu vrea sa-si respecte fisa postului, stie ca in instanta daca cistigi doar se reziliaza acele contracte si atit el isi maninca piinea linistit. Va este clar ca in ceea ce ma priveste nu voi beneficia vreodata de loc de parcare decit daca obtin prin instanta. Sunt mai mult decit revoltata, ce este cu oamenii astia, chiar numai au o limita ? s-au facut stat in stat, este adevarat ca vorbesc de adp sector 5, dar am intales ca este oarecum generalizat si ca se cer sume mari pe locuri aranjate, ce este de facut? pe mine personal ce ma sfatuiti sa fac? imi aduc aminte ca inainte cind era moda cu garajele acele constructii care mai de care mai somptuoase aveam un individ angajat la primarie care avea 3 garaje, in unul tinea masina bineintales ca de marca, in altul juca duminica table si in altul isi tinea muraturlie de iarna, tot la stadiul ala am ramas, cine poate oase roade, problema este ca este pe banii nostrii
Va multumesc anticipat pntru sfaturi, sper sa fii fost clara in expunerea faptelor sunt foarte suparata scirbita si debusolata nu stiu ce drum sa apuc.
O seara buna tuturor
Cel mai recent răspuns:
Pilu , utilizator
10:41, 4 Iulie 2015