1. Art. 134 C.mun.
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
Asadar, verificati prevederile din contractul colectiv de muncă aplicabil sau din regulamentul intern al angajatorului cu privire la durata pauzei de masa .
2. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...
Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....
Astfel, durata minima a CO in cazul unui salariat cu timp partial este de 20 de zile lucratoare.
Prin urmare, concediul de odihna al salariatilor cu c.i.m.cu timp partial nu se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, adica in functie de norma de munca, ci salariatii au dreptul, indiferent de norma de lucru, la un concediu de odihna anual, astfel cum a fost negociat si stabilit in contractul individual de munca.
De exemplu, pentru un contract de munca cu timp partial de 6 ore pe zi, ceea ce inseamna 30 ore pe saptamana, durata concediului de odihna nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare, iar durata efectiva fiind cea negociata intre parti si inserata in contractul individual de munca.