avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract cu clauza de intretinere

Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:parintii mei prin anul 2010 sau chiar mai devreme nu stiu exact data,au facut un contract cu clauza de intretinere pentru fiul meu,incheind la notar acel act.
In act se spefica ca fiul meu are obligatia de intretinere a bunicilor,atat cat ei sunt in viata ,dar si sa le respecte obiceiurile crestinesti dupa moartea lor,fiind specificat in mod expres faptul ca numai dupa moartea lor poate sa ramana proprietarul legal al imobilului si terenului aferent
o copie a acelui act a ajuns si la primarie si de atunci parintii mei au fost scosi de la toate cheltuielile,ei fiind trecuti de varsta de 75 de ani,si a fost trecut pe rol fiul meu.INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA:PRIMARIA A PROCEDAT LEGAL LA SCOATEREA PARINTILOR MEI DIN DREPTURI,DACA EI AU TRAIT AMANDOI LA MOMENTUL INCHEIERII ACTULUI,ULTERIOR TATAL MEU A DIVORTAT DE MAMA MEA SI IN 2012 A DECEDAT,MAICAMEA NEAVAND NICIO PENSIE DUPA URMA TATALUI SI NICI EA DESI ARE 77 DE ANI NU BENEFICIAZA DE NICIO PENSIE DECAT UN AJUTOR DE HANDICAP DE 272 DE LEI,FIIND O PERSOANA CU HANDICAP BENEFICIA DE ANUMITE FACILITATI DE LA PRIMARIE,CUM AR FII SA FIE SCUTITA DE PLATA IMPOZITULUI SAU ALTE AJUTOARE CARE SE MAI DAU DE LA PRIMARIE(AJUTOARE PENTRU COMBUSTIBIL)
Va multumesc anticipat si astept un raspuns concludent!
In mod corect nou proprietar (fiul dvs.) a fost trecut la rolul fiscal , avand nuda proprrietate. Parintii dvs. au doar drept de uzufruct viager si de intretinere , nu mai detin proprietatea si au fost radiati de la rolul fiscal. Situatia descrisa nu are nici o legatura cu pensia si ajutorul de stat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere adiparas adiparas In 1999 parintii mei au intocmit un act de vinzare cumparare intre: ei ca instrainatori si fiul meu si eu ca dobanditori a unui imobil in care lociuam si eu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am incheiat cu bunica mea un act de vanzare-cumparare ... Ioanacodrut Ioanacodrut Buna ziua, am incheiat cu bunica mea un act de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager pentru ea. Ea a fost unic proprietar. Mentionez ca o ajut ... (vezi toată discuția)
Un nevazator plateste impozit? marinicad2002 marinicad2002 buna ziua! bunicii mei locuiesc intr-o casa \"la tara\"; au facut in schimb un act de vanzare cumparare pt acest imobil cu fiul lor (tatal meu) si au acolo si ... (vezi toată discuția)