avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot devenii actionar intr-o SC daca sunt in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot devenii actionar intr-o SC daca sunt in concediu de maternitate?

Buna ziua,

Sunt in concediu de maternitate incepand cu 01.01.2009.Daca devin actinar intr-o SC ,acest lucru imi va afecta indemnizatia (nu o voi mai primi) sau nu?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 11:07, 15 Iulie 2009
Puteti deveni actionar intr-o societate comerciala insa nu veti putea primi salariu.
Daca obtineti venituri supuse impozitului , nu veti mai beneficia de indemnizatie crestere copil.
Daca devin actionar intr-o SC,si nu incasez venituri din dividende in perioada concediului de ingrijire copil,acest lucru nu ma va impiedica sa primesc indeminizatia?Am inteles bine ?
Multumesc
Puteti fi asociat/actionar intr-o SC. Acordarea indemnizatiei se suspenda daca realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Cu alte cuvinte, puteti ridica si dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat si indemnizatie crestere copil niculaeflorentina niculaeflorentina Buna seara! Va rog, daca puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Daca sunt in concediu crestere copil si devin asociat intr-o societate comerciala, mai ... (vezi toată discuția)
Pot sa înființez o firmă dacă sunt in maternitate? dimucosmin dimucosmin Vreau să înființez un salon de înfrumusețare, și să aplic un proiect de finanțare la proiectul Romania Start Up Nation. În momentul de fata sunt in ... (vezi toată discuția)
Cumul indemnizatie pentru ccc cu alte venituri basu basu Sunt in concediu de crestere copil. Daca devin actionar al unei societati comerciala pierd dreptul la primirea indemnizatiei de crestere copil? Stefan (vezi toată discuția)