avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune - posibilitate recuperaririi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune - posibilitate recuperaririi

Buna ziua. Recent am fost agresat de un individ cu o bita , agresiune in urma careia m-am ales cu o fractura de routla la genunchi precum si cu 3 exchimoze. Intentionez sa il dau pe agresor in judecata , atacul fiind unul foarte violent si mai ales fara motiv , printre aburii alcolului m-a confundat cu cineva. Voi cere daune , nu m-am gandit inca la suma , dar am fost prevenit de un cunoscut , ca individul repsectiv nu are nimic pe numele lui si nici venituri inregistrate , nu se angajeaza pentru a nu fi nevoit sa plateasca daune unui copil care in urma unui accident provocat de individ cu ani in urma , a ramas cu un handicap locomotor pe viata. Ce pot face?? In cazul in care voi obtine daune , iar individul nu mi le va plati iar executorul nu va avea ce sa-i ridice , ce voi putea face??? Exista vreo posibilitate ca valoarea daunelor neachitate de catre agresor sa se transforme in ani de puscarie cu executare???
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:14, 28 Iunie 2015
Nu exista posibilitatea transformarii daunelor civile in ani de puscarie,deoarece,conform art.581 NCPP"Dispozitiile din hotararea penala privitoare la despagubirile civile si la cheltuielile judiciare cuvenite partilor se excuta potrivit legii civile."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana agresata grav de 3 persoane ZeroDoi ZeroDoi Buna Seara, vreau sa va prezint un caz si sa imi spuneti ce parere aveti si cum credeti ca o sa se termine acest caz.( cine o sa castige defapt ). Persoana ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava 90 zile de ingrijiri medicale k1dand k1dand Buna ziua. In urma cu 10 zile am fost agresat de 2 persoane ziua in amiaza mare in timp ce ma aflam cu sotia la plimbare in urma agresiunii m-am ales cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face fanny000 fanny000 Buna seara, sunt asistent medical si acum 2 zile am primit pumni in cap de la un pacient cu tulburări de personalitate in timpul serviciului (vezi toată discuția)