avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu 3 proprietari

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

- semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare este necesar certificat fiscal, sau doar la semnarea contractului final?
- daca imobilul are 3 proprietari fiecare dintre ei trebuie sa solicite certificat fiscal? sau este vorba de doar de imobil si atunci oricare dintre cei 3 il poate solicita?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
Sorin_mi, utilizator
Este necesar ca certificatul fiscal sa fie prezentat la momentul incheierii antecontractului,astfel incat cumparatorul sa cunoasca situatia eventualelor debite in evidenta
Multumesc! Din exprimarea dvs inteleg si ca va fi necesar sa solicite toti 3 proprietarii certificate... Asa este?
Cetificatul fiscal este necesar numai la incheierea contractului de vanzare-cumparare ,nu si pentru antecontract.Daca este vorba de un singur imobil si trei proprietari, adica imobilul este comun, acelasi ptr. cei trei proprietari. In opinia mea este necesar un singur certificat fiscal,indiferent de proprietarul care scoate certificatul,deoarece, eventualele debite se refera imobil si nu la proprietar, imobilul este cel care se vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alinaaline alinaaline Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)
Intentia de vanzare liliana liliana Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare???? (vezi toată discuția)
Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar marius021 marius021 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca ... (vezi toată discuția)