avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Controverse legate de antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Controverse legate de antecedente penale

Am o nelamurire. In cazierul care se ataseaza la dosar in cazul inculpatilor, ce anume poate fi considerat ANTECEDENT PENAL? Inclusiv amenzile penale? Sancitunile cu caracter administrativ ? De pilda, daca intr-o hotarare, instanta precizeaza "inculpatul nu este la prima abatere legea penala, asa cum se poate observa din cazierul aflat la dfosar" , ce se poate intelege de aici ? Ca este recidivist? In realitate, inculpatul nu este recidivist si neaga faptul ca ar mai fi avut contacte cu legea penala decat in timpul minoritatii, o sanctiune cu amenda in cursul urmaririi penale. Se poate considera aceasta ca fiind antecedent penal ? Ce gen de sanctiune trebuie sau poate fi pusa in cazierul unei persoane ca sa ii poata genera acelei persoane statul de individ cu "antecedente" ? Multumesc, si sper sa mam fi facut inteleasa cat de cat.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Deci precizarea instantei conform careia "inculpatul nu este la porimul contact cu legea penala" cum s-ar putea traduce ? E doar o chestiune ce tine strict de individualizarea pedepsei ?
Antecedentul penal nu se confunda cu recidiva.
In caz de antecedent nu se aplica spor de pedeapsa.

Daca rezulta o condamnare anterioara si nu este in strae de recidiva este vorba de antecedente penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal? mozart mozart As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns pentru art 208cp STEEL123 STEEL123 buna ziua va rog frumos daca i mi puteti da si mie un raspuns la aceasta intrebare:in data de 20-03-2010 aflandu ma sub influenta bauturilor alcoolice am luat ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)