avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Abuz sau neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Abuz sau neglijenta in serviciu

Buna ziua,
Speta este urmatoarea:autoritatea contractanta organizeaza procedura de atribuire directa (prin cerere de oferta publicata pe site-ul propriu) pentru lucrari in valoare estimata de pana la 100000e.Participa la procedura ( a fost publicata Fisa de date) 3 ofertanti iar Autoritatea Contractanta anuleaza procedura intrucat proiectantul lucrarilor nu a precizat termenul de executie a acestora (termenul de executie era criteriu de evaluare).
Desi un ofertant ataca in termen anularea si primeste tremen in contencios,AC semneaza contractul cu ofertantul de pe locul 2,care ,intre timp executa lucrarea.
Desi nu se poate preciza un prejudiciu cert,vedeti o fapta penala din partea reprezentantilor AC?
Rog argumentati raspunsul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 23:03, 28 Iunie 2015
Depinde daca o fi de competenta DNA . E clar ca toata balbaiala AC se putea rezolva doar cu reluarea startului, cu conditia anuntarii tuturor. Se poate interpreta ca a fost o manevra pentru excluderea unor concurenti si atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitii publice. Odata anulata procedura nu mai putea reveni . Eu cred ca este abuz in serviciu si tine de DNA .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - oferta depusa dupa termenul limita jaguarxkr jaguarxkr Daca in termenul limita pentru depunerea ofertelor nu au fost depuse oferte, pot accepta o oferta depusa cu 3 zile dupa expirarea termenului limita? Ce fac in ... (vezi toată discuția)
Comunicare rezultat procedura florentinavoicila florentinavoicila Am participat la o achizitie publica de lucrari de constructii. Societatea mea s-a clasat pe locul al doilea dupa procedura de deschidere a ofertelor. Cel ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract achizitie publica lucrari huminiuc huminiuc As dori stiu daca am semnat deja un contract de achizitie publica de lucrari si renunt la acesta la o zi dupa semnarea acestuia,se anuleaza sau nu licitatia (vezi toată discuția)