avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general angajatori,angajati si somaj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

angajatori,angajati si somaj

am o firma srl,ce se intampla daca vreau sa dau o persoana pe somaj,ce se intampla cu firma ma afecteaza in vreun fel aceasta decizie ,cine plateste somajul eu sau statul,cum trebuie sa procedez ca sa o dau pe somaj...
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 11:06, 7 Iulie 2009
ca angajatul sa beneficieze de somaj pentru inceput trebuie ca o conditie esentiala sa aibe 12 luni din 24 cotizatie de somaj.
Apoi , Dmv ca angajator trebuie sa-i desfateti contractul de munca cu Art 65 ce nu tine de natura salariatului.
Somajul il plateste statul .
Indemnizatia de somaj de plateste de catre stat, nu de angajator.
Pentru a beneficia de somaj , contractul individual de munca trebuie sa inceteze din cauze neimputabile salariatului, iar acesta sa fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie neintrerupte.
Pe langa ce au spus colegii mei, mai este de adaugat faptul ca angajatorul nu mai poate angaja pe postul respectiv pe nimeni pe o anumita perioada ( parca 9 luni, nu am legislatia aproape de mine, poate ne ajuta un consultant pe resurese umane).

consilieru a scris:

Pe langa ce au spus colegii mei, mai este de adaugat faptul ca angajatorul nu mai poate angaja pe postul respectiv pe nimeni pe o anumita perioada ( parca 9 luni, nu am legislatia aproape de mine, poate ne ajuta un consultant pe resurese umane).


Aceasta prevedere nu se aplica in cazul concedierii individuale, ci numai la concedierile colective.
va multumesc tare mult de informatii....
deci cand i se termina maternitatea si nu mai am nevoie de ea o dau pe somaj imediat iar asta nu ma afecteaza in nici un fel si ii fac si un bine la fata ca nu il desfac de comun acord si sa nu poata beneficia de somaj....


,dar ce inseamna'' art65'' ce prevede:-/

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? diana40 diana40 Am rugamintea sa-mi spuneti daca prin incetarea contractului de munca art65 alin1 se beneficiaza de somaj. si ce acte trebuie din partea angajatorului. (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata flary23 flary23 buna ziua, am urmatorul caz, o persoana vine cu acordul partilor de la o alta societate, o angajez cu contract pe perioada nedeterminata si este data afara ... (vezi toată discuția)
Reorganizare-desfiintare post vikipatru vikipatru In urma reorganizarii, s-a decis desfiintare postului meu. AGA dateaza 03/10/2008, mi-a fost aduss la cunostinta acest fapt, ca sunt concediata 06/10/2008. ... (vezi toată discuția)