avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in transe ?

Buna ziua ,

Unei colege i se desface contractul de munca din motive care nu tin de angajat si conform
CCM la nivel de unitate va primii salarii compensatorii ( X salarii ), dar in 2 transe .
X/2 numar de salarii la plecare si X/2 numar in mai putin de 6 luni ca transa a 2-a.
Daca persoana intra in somaj odata ce i s-a descafut CM , va beneficia de indemnizatia de somaj pana la sfarsit , sau odata cu transa a 2-a de salarii compensatorii( ele fiind concepute ca venit realizat de catre casa de A*) ) se va sista plata somajului ???

Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 11:13, 7 Iulie 2009
Platile compensatorii nu au legatura cu indemnizatia de somaj, din cate cunosc, intrucat ele au valoarea unor "despagubiri"
Va beneficia de indemnizatia de somaj pana la sfarsit.
Platile compensatorii nu afecteaza dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj.
Pe perioada acordarii platilor compensatorii, potrivit legii, are loc suspendarea platii indemnizatiilor de somaj
Nu se suspenda. Acel articol din Legea 76/2002
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.

se refera la beneficiarii O.U.G. nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare şi privatizare a unor societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, unde se prevede expres:
Art. 2 (7) În lunile în care se acordă plăţile compensatorii prevăzute la alin. (5), plata indemnizaţiei de şomaj şi a venitului lunar de completare se suspendă şi se va relua în lunile în care aceste plăţi compensatorii nu se acordă.
In cazul de fata cred ca este vorba de o SC cu capital privat si ca urmare, nu se aplica aici.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - dreptul la somaj annuscak annuscak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare. In cazul in care firma a facut disponibilizari, iar in urma acestora mi se vor da 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Somaj andreiandrei470 andreiandrei470 Buna seara. As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Retineri salarii compensatorii dan_nicolae dan_nicolae buna, va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)