avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii - dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii - dreptul la somaj

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare. In cazul in care firma a facut disponibilizari, iar in urma acestora mi se vor da 10 salarii compensatorii (conform contractului colectiv de munca), firma are dreptul sa le ofere lunar, desi contractul de munca a incetat? Practic firma doreste sa vireze cele 10 salarii, lunar, timp de 10 luni, desi eu practic nu mai sunt angajat, avand lichidarea facuta.
In acelasi timp, dupa lichidare, doresc sa depun dosarul pentru somaj. Mai am dreptul la indemnizatia de somaj, desi voi continua sa primesc timp de 10 luni acele salarii compensatorii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 19 Februarie 2013
In ccm la nivel de unitate cum este prevazuta plata salariilor compensatorii ?
Nu stiu sa spun sigur. Ma voi interesa. Insa indemnizatia de somaj poate fi oprita in cazul in care plata salariilor compensatorii se va face lunar?
Art. 45 din Legea nr.76/2002:
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.
.....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatie de somaj dupa concediere si salarii compensatorii ionutght ionutght Buna ziua Un salariat concediat in luna ianuarie 2013 primeste, potrivit CCM al unitatii, 5 salarii compensatorii acordate cate esalonat, cate unul in fiecare ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari jandarmi luci2511 luci2511 Lucrez la jandarmi si incepand cu 15 septembrie voi fi disponibilizat ca urmare a restructurarii din M.A.I. si mentionez faptul ca am urmat cursurile scolii de ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelas timp si somaj si salarii compensatorii? ggheorghe ggheorghe Am lucrat , s-a restructurat postul si am primit salarii compensatorii pe care le iau lunar timp de 36 de luni . Imediat am bagat actele de somaj . Se poate ... (vezi toată discuția)