Am lucrat , s-a restructurat postul si am primit salarii compensatorii pe care le iau lunar timp de 36 de luni . Imediat am bagat actele de somaj .
Se poate lua in acelas timp si somaj si salarii compensatorii?
1. Dvs. va inregistrati la Agentia de Somaj in vederea primirii indemnizatiei de somaj.
2. - Depinde cine plateste compensarea.
- Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
i) pe perioada acordarii platilor compensatorii, potrivit legii, in situatia in care aceste drepturi banesti se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj.
...
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
Lndemnizatie somaj
mihueu
Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj
ALINACARSTEA
BUNA ZIUA. AM FOST IN CCC PANA LA 2 ANI, APOI IN PREAVIZ, IN PREZENT SUNT IN SOMAJ. MI-AM GASIT UN LOC DE MUNCA, DAR CM SE FACE DOAR PE PERIOADA DETERMINATA ( ... (vezi toată discuția)