avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari jandarmi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari jandarmi

Lucrez la jandarmi si incepand cu 15 septembrie voi fi disponibilizat ca urmare a restructurarii din M.A.I. si mentionez faptul ca am urmat cursurile scolii de subofiteri jandarmi pe care am absolvit-o in 2006.M-ar interesa daca dupa ce voi fi disponibilizat voi primi salarii compensatorii si/sau ajutor somaj sau orice alt ajutor banesc dupa incetarea raportului de munca.Mentionez ca am un contract semnat pe o perioada de 10 ani.Si as mai dori sa stiu daca pot fi obligat la plata scolii atata timp cat incetarea contractului s a facut din partea angajatorului in speta M.A.I.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:17, 8 Septembrie 2011
1). In mod normal, ar trebui sa primiti salarii compensatorii, dar vedeti si parerea ministrului Igas.
[ link extern ]
2) Daca ati lucrat si cotizat 12 luni in ultimele 24 anterioare disponibilizarii, veti beneficia si de somaj. Dar trebuie retinut ca pe timpul primirii salariilor compensatorii indemnizatia de somaj se suspenda.
Vedeti ART.45.(1) Legea 76/2002
Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
i) pe perioada acordãrii plãţilor compensatorii, potrivit legii.
(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare."
3) Nu puteti fi obligat la plata scolarizarii, pentru ca dvs. nu mai continuati contractul din motive neimputabile dvs.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - dreptul la somaj annuscak annuscak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare. In cazul in care firma a facut disponibilizari, iar in urma acestora mi se vor da 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Am fost disponibilizata în urma restructurării postului cu ... Bușcă Emilia Bușcă Emilia Am fost disponibilizata în urma restructurării postului cu drept de șomaj pe 12 luni. Se poate pierde acest drept de șomaj dacă ma angajez pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Somaj andreiandrei470 andreiandrei470 Buna seara. As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)