avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost disponibilizata în urma restructurării ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost disponibilizata în urma restructurării postului cu ...

Am fost disponibilizata în urma restructurării postului cu drept de șomaj pe 12 luni. Se poate pierde acest drept de șomaj dacă ma angajez pe o perioadă determinată după terminarea acesteia? Menționez că încă nu am făcut niciun demers pt șomaj. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 29 Iulie 2021
1. Va puteti inscrie la somaj si daca incheiati un c.i.m. pe perioadă determinată de cel mult 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj se va suspenda. Repunerea în plată, după suspendare se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.

2. Va puteti inscrie la somaj si daca incheiati un c.i.m. pe perioadă determinată mai mare de 12 luni ori pe nedeterminata, atunci plata indemnizatiei de somaj va inceta.

3. Daca nu va inscrieti la somaj , atunci termenul maxim de inscriere este de 12 luni de la data încetării raporturilor de muncă.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Ref.: indemnizatie somaj/ preaviz tudorstefanescu tudorstefanescu Buna ziua, Am beneficiat de indemnizatie de somaj pt 3 luni, dupa care m-am angajat pe perioada determinata ( 5 luni ),..., au trecut 2 luni si am fost ... (vezi toată discuția)
Somaj reluat sau perioada noua de somaj irina_trusca irina_trusca Buna ziua, De anul trecut din luna iulie (07.2014) am intrat in somaj datorita restructurarilor de la firma la care am lucrat. In urma cu doua saptamani ... (vezi toată discuția)