avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj reluat sau perioada noua de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj reluat sau perioada noua de somaj

Buna ziua,

De anul trecut din luna iulie (07.2014) am intrat in somaj datorita restructurarilor de la firma la care am lucrat.
In urma cu doua saptamani m-am angajat la o alta firma, cu perioada de proba de 90 de zile. Astazi mi s-a dat notificare de incetare a contractului de munca conform articolului 31 aliniatul 3.
Ca urmare a incetarii contractului in aceasta modalitate se va relua somajul pe perioada care a mai ramas din somajul acordat precedent sau se considera perioada de somaj noua pe baza vechimii in munca si a mediei salariilor primite pe perioada lucrata la ambele firme?
Mentionez ca am 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 27 Februarie 2015
Ce durata avea c.i.m. semnat ?
La firma la care am fost angajata acum doua saptamani am semnat contractul de munca pe perioada determinata de 1 an. La firma precedenta unde s-au facut restructurari aveam contract de munca pe perioada nedeterminata.
In acest caz, intrucat c.i.m. a fost incheiat pe o durata de 1 an, plata indemnizatiei de somaj este suspendata , urmand a se relua la incetarea cauzei care a dus la suspendarea platii.

art.45 din Legea nr.76/2002
(1)Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
c)la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
......
(3)Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie somaj mihueu mihueu Daca sunt in somaj si nu declar in 3 zile ca am semnat un contract de munca, ce se intampla ? Am semnat un contract de munca pt 2 luni, daca in astea 2 luni ... (vezi toată discuția)
Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Am avut contract individual de muncă până la data de 10.05.2013 când raporturile de muncă au încetat prin desfiinţarea locului de muncă. ... (vezi toată discuția)