avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la indemnizatie de somaj dupa concediere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la indemnizatie de somaj dupa concediere si salarii compensatorii

Buna ziua
Un salariat concediat in luna ianuarie 2013 primeste, potrivit CCM al unitatii, 5 salarii compensatorii acordate cate esalonat, cate unul in fiecare luna. Salariatul poate beneficia de indemnizatia de somaj incepand cu data concedierii, tinand cont de faptul ca el inregistreaza venituri in urmatoarele 5 luni?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 27 Mai 2013
Se poate inregistra la AJOFM, insa art. 45 din Legea nr.76/2002 prevede :
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
i) pe perioada acordării plăţilor compensatorii, potrivit legii.
......
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.

Salariile compensatorii acordate conform CCM al unitatii se pot considera "plăţi compensatorii, potrivit legii" ?
Da, intrucat ccm constituie legea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - dreptul la somaj annuscak annuscak Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare. In cazul in care firma a facut disponibilizari, iar in urma acestora mi se vor da 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelas timp si somaj si salarii compensatorii? ggheorghe ggheorghe Am lucrat , s-a restructurat postul si am primit salarii compensatorii pe care le iau lunar timp de 36 de luni . Imediat am bagat actele de somaj . Se poate ... (vezi toată discuția)
Detalii despre somaj janedoe1 janedoe1 Buna ziua, As avea nevoie de ceva ajutor in urmatoarea problema: Societatea la care lucrez si-a restrans activitatea si in luna februarie a concediat o parte ... (vezi toată discuția)