avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie pentru viteza - suma amenda gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie pentru viteza - suma amenda gresita

Salutare tuturor, intru cat pe acest forum am gasit mereu solutii bune la multe probleme judiciare, consider ca pot apela din nou pentru o problema legata de o amenda de circulatie, in speranta ca o sa primesc un raspuns sau lamurire.
Situatia e in felul urmator. Ieri 28.06 ,in exteriorul localitatii am avu viteza de 158 km/h(zice agentul) desi nu as fi sigur, deoarece era umed drumul, si chiar pe portiunea de drum unde era masina de politie, trecuse pe langa mine o alta masina cu viteza mai mare, fusesem depasit.
Pe proces mi-a scris amenda de 975 RON, care poate fi platita in 48 ore la jumatate, adica suma de 437 RON a scris agentul, deci total gresita suma, intentionat se poate trece asa sau chiar e o greseala?
Am platit suma azi oricum ca sa ma incadrez in situatie.

Imi recomandati sa fac contestatie? As merge pe solutia aceasta, pt a avea permisul pe timpul verii si eventual sa dau mai incolo examenul care sa-mi reduca suspendarea de la 90 la 30 zile.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
justus, utilizator
Cel mai recent răspuns: justus , utilizator 15:55, 29 Iunie 2015
Buna ziua!

Din pacate, eroarea materiala intr-un proces-verbal nu constituie motiv de anulare.

Cu stima.
Ce recomandati in aceasta situatie ? Merita sa fac o contestatie ? In ideea in care vreau sa prelungesc retinerea lui, sa nu fie exact acum in perioada concediilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda laur20005 laur20005 Salut , am si eu o problema in legatura cu un P.V. Pe data de 20-02-2013 in timp ce ma indreptam spre Deva la cativa km de Sibiu am fost oprit de un agent de ... (vezi toată discuția)
Amenda radar laur2005 laur2005 Sal.. Ma numesc Laurentiu si in data de 26-07-12 am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 82 km/h in localitatea Movilita in timp ce ma deplasam pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenta pentru viteza ridicarea permisului de conducere 90 zile si amenda moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela buna ziua .as vrea sa ma ajutati daca se poate cu niste raspunsuri la un caz care ni s-a intamplat de curand.circulam pe un drum de tara in sat mihai bravu ... (vezi toată discuția)