avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Repartizare dividende noul cod fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Repartizare dividende noul cod fiscal

Buna ziua,

Am o firma pe care sunt dividende inca nerepartizate. In eventualitatea in care s-ar aproba noul cod fiscal cu impozit pe dividende de 5%, s-ar putea repartiza dividendele existente dupa data de 1 ian de cand ar fi in vigoare noul impozit redus? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandrina1 , utilizator 09:05, 4 Decembrie 2015
Avand in vedere ca normele metodologice nu au aparut si nu exista dispozitii tranzitorii ,in ca nu ne putem pronunta ce impozit se va aplica.Ca regula impozitul se retine la data platii dividendelor si cota ar trebui sa fie cea in vigoare la data platii si nu cea in vigoare la data realizarii profitului.Dar sa asteptam sa vedem daca precizeaza clar normele metodologice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron. Va rog sa mi spuneti: Nota de repartizare pe ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende vs impozit nerepartizat avatarstuff avatarstuff Buna ziua! Sunt asociat al unui SRL din 2008, cu 50% din capitualul social. De curand, noua noastra contabila ne-a spus un lucru pe care il inteleg ca fiind ... (vezi toată discuția)