avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte nastere

buna,sunt insarcinata in 6 luni si as vrea sa plec la sotul meu in italia.Am lucrat in tara cu carte de munca ,stau acasa in concediu de risc maternal.Daca as vrea sa nasc in italia mai pot beneficia de alocatia de intretinere a copilului daca ma intorc in tara dupa nastere si fac actele? eu mai beneficiez de cei 85%din salar dupa nastere daca nasc afara?multumesc pt. timpul acordat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 09:55, 7 Iulie 2009
Chiar daca veti naste in Italia , veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
nu conteaza ca copilul o sa aiba certificat de nastere italian?,presupun ca trebuie doar legalizat....in termen de cate zile trebuiesc depuse actele?
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
danylory2003, utilizator
In termen de 6 luni de la revenirea in tzara trebuie sa cereti inregistrarea certificatului de nastere.

Cat despre actele pt concediul de crestere a copilului... cat mai curand (in 30 zile) dupa cele 42 de zile de concediu postnatal. Daca le depuneti mai tarziu am inteles ca primiti indemnizatia din luna in care depuneti actele...

Informatie nesolicitata: Daca vreti sa mergeti spre Italia cu avionul cred ar fi bine sa aveti o adeverinta de la medic in sensul ca transportul aerian nu va este... contraindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mocanuaurelia mocanuaurelia Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil pana pe 6 decembrie.Acum sunt insarcinata si trebuie sa nasc la inceputul lunii decembrie.Daca nasc dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are??? C.Geta C.Geta buna seara.sora mea lucreaza cu ci de munca in italia,angajatorul este italian,cm este facut in italia.are 12 luni vechime si este insarcinata in luna a 3-a.in ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal, postnatal si indemnizatie crestere copil aneleena aneleena Buna ziua! Sunt insarcinata in 4 luni si lucrez in Romania de 8 ani in diverse locuri de munca. Intentionez ca imediat ce voi intra in concediul prenatal sa ... (vezi toată discuția)