avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Musafir la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Musafir la bloc

Buna ziua.
Daca am musafir la bloc dupa cat timp trebuie sa-i declar prezenta la Politie si daca trebuie si el inclus la cheltuielile comune la asociatia de proprietari de la bloc.

As dori sa intreb daca am un musafir la bloc, ce obligatie am daca sta mai mult timp si daca trebuie sa apara ca numar de persoane in plus la apartamentul meu in vederea platirii consumului la utilitati de la asociatia de locatari ? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:49, 30 Iunie 2015
Raspunsul depinde cat locuieste provizoriu musafirul
Conform dispozitii in vigoare se trece la calculul cotelor de intretinere persoana care locuieste provizoriu sau definitiv in imobil,mai mult de 15 zile/luna
Fiecare dintre noi avem musafiri la un moment dat pe care trebuie sa-l tratam omeneste , chiar daca doreste sa stea o perioada mai indelungata, si atunci simtul civic al gazdei este ca trebuie sa declare o persoana in plus la calculul pt. plata consumului si de intretinere la furnizorii de utilitati sau la asociatie incasatoare ? La Politie la evidenta populatiei trebuie sa declar un musafir care sta la mine peste ce perioada ?
La asociatie ca si la politie trebuie sa inregistrati persoana care sta in apartament mai mult de 15 zile.
Va fi trecuta in cartea de imobil si la cheltuielile de intretinere ce se repatizeaza pe numar de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli apartament nelocuit adrianpetrea adrianpetrea Buna ziua, Un proprietar al asociatiei noastre a mostenit apartamentul de la sora lui. El locuieste in alt judet dar vine in fiecare luna in bloc, foloseste ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere a unei persoane care este la randul ei proprietar a2ioio a2ioio Buna Ziua. Daca ma puteti asista, va rog, in situatia in care avem doua persoane care detin un apartament in Bucuresti (adica eu si prietenul), si daca ... (vezi toată discuția)
Exista reguli diferite pentru adaugarea la intretinere a proprietarilor ... lilakeyboard-1991 lilakeyboard-1991 Exista reguli diferite pentru adaugarea la intretinere a proprietarilor fata de a altor persoane (de ex. musafiri, etc)? Administratorul blocului sustine ... (vezi toată discuția)