avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua

Sotul meu are un copil de 16 ani din alta casnicie, iar mama acestuia are custodie deplina asupra copilului. De curand fosta sotie a facut cerere de recalculare a pensiei alimentare. Judecatoria a cerut adeverinta cu veniturile sotului pe ultimele 6 luni (pana aici nimic nou).

Dar de curand am primit o instiintare de la Autoritatea Tutelara privind efectuarea unei anchete sociale la domiciliu pe numele sotului.

Ma poate ajuta cineva cu mai multe informatii referitoare la acest aspect, in ce consta, scopul acestei anchete sociale in conditiile in care minorul este in custodia deplina a mamei.
Ce urmareste aceasta ancheta sociala in conditiile in care se efectueaza in cadrul unei recalculari de pensie alimentara?

Multumesc frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:15, 30 Iunie 2015
Art. 529 din Codul Civil
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Detalii: [ link extern ]
Nu va faceti griji este doar o formalitate. Din ancheta sociala va rezulta daca sotul dvs. mai are si alte obligatii de intretinere fata de alte persoane , pentru a se putea stabili in mod cert si corect suma care urmeaza a o plati acesta pentru minorul de 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si bonurile de masa ! un roman un roman La stabilirea cuantumului pensiei alimentare minor se iau in calcul si bonurile de masa ? Care este procedura ? Daca se poate si un act normativ ! Multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru 2 copii tanad cont ca al doilea minor are gradul 1 de handicap badea_madalina badea_madalina am cerut in instanta sa mi se actualizeze pensia alimentara acordata de instanta in 2001 pentru 2 copii,mai ales ca cel de al doilea minor are gr 1 de handicap ... (vezi toată discuția)