avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratorul de bloc

buna ziua,va cer o parere si un sfat sa pot urma pasii necesari pentru rezolvarea problemelor. Locuiesc intrun bloc de garsoniere si cel putin odata pe saptamana ni se opreste apa cu orele ,chiar cu ziua. Mentionez ca toti locatarii au separatii .Am dorit sa facem o sesizare la protectia consumatorilor dar administratorul nu doreste sa faca o sesizare din partea asociatiei de locatarii cu semnaturile locatarilor motivand ca nu el a si administrator are contract cu cei de la apa.este obligat sa faca sesizare la protectia consumatorilor la cererea locatarilor fiind reprezenatatul legal al asociatiei?la o problema in asociatie a tuturor locatarilor nu este obligat sa ne reprezinte pana si in instanta alaturi de presedinte? care este baza legala ?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
lary10, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:32, 2 Iulie 2015
Administratorul nu este obligat, nu intra in atributiunile lui sa reprezinte proprietarii. Presedintele poate reprezenta proprietarii fata de terti.
Iar proprietarii pot sesiza personal la primarie, la protectia consumatorului...
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
asociatia de proprietari in calitatea de beneficiar este parte in contractul furnizare utilitati incheiat cu furnizorul/regia de apa
Presedintele de asociatie in calitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari reprezinta interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie masuri/decizii dispuse de adunarea generala,presedinte si comitet executiv
@ynocentta
Asociatia nu este parte a contractului cu furnizorul, in speta de fata, deoarece fiecare proprietar are contract separat cu compania de apa.
E ca la curentul electric.
Cand vi se opreste curentul, il somati pe administrator sau pe presedinte sa dea telefon la Enel ca vi s-a oprit curentul sau puneti mana dv. pe telefon si sunati? Eu zic ca a doua varianta e plauzibila.
ms pt sfaturi ,dar intrebarea mea este ce putem face decat sa ne ducem 100 de propietari la usa primarului sau la protectia consumatorului cu totii, nu ne poate reprezenta presedintele si administratorul ca pe amandoi ii platim? nu este baza legala sa ne poate reprezenta din partea asociatiei de locatarii cu un tabel intocmit cu semnaturile propietarilor. chiar trebuie sa mergem cu totii ,fiecare cu contractul in mana? va dati seama ce poate iesii?o debandada.nu este obligat sa reprezinte asociatia?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
lary10, utilizator
Este obligat sa reprezinte asociatia pentru utilitati si servicii acordate prin contract cu asociatia, nu pentru contracte individuale ale membrilor asociatiei.
E ca la telefonie sau internet, fiecare proprietar isi gestioneaza singur contractul cu furnizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A oprit apa in tot blocul administratorul de la un alt bloc stefanpetu stefanpetu BUNA SEARA ADMINISTRATORUL DE LA BLOCUL M128 A OPRIT APA PENTRU BLOCUL M129 PE MOTIV CA 7 FAMILII DIN 35 AU RESTANTE MARI.Conducta principala vine din ... (vezi toată discuția)
cheltuieli neincadrate in tabelul de intretinere eionescu eionescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou in care plata intretinerii se efectueaza catre dezvoltator (apa, curent, parti comune) Pentru efectuarea acestor plati ... (vezi toată discuția)
Unde se poate reclama/sesiza o administratora de apartamente anul2015 anul2015 Buna, De doi ani la apartamentul unde locuies a venit o noua administratora, de cum a venit mi sa parut ceva necurat la mijloc, deoarece brus a crescut ... (vezi toată discuția)