avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa deces

ce act poate intocmi un parinte inainte de deces ca unul din copiii lui sa nu poata mosteni sau actiona in instanta dreptul la mostenire dupa decesul acestuia
Cel mai recent răspuns: idaniel68 , utilizator 08:56, 1 Iulie 2015
copii sunt mestenitori legali rezervatari, deci la decesul parintelui au o cota legala care le revine indiferent ce act face parintele.....ar putea intra in iscutie o vanzare in timpul vietii dar daca este cu un alt copil poate fi atacat la deces ca donatie deghizata.
totusi, nu exista nicio modalitate ca spre exemplu din trei copii doar unul sa mosteneasca tot dupa decesul parintelui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere teren agricol extravilan la mostenitori edirne edirne buna ziua care este modalitatea cea mai buna de a transmite un teren agricol extravilan de la parinti catre copii (care sunt in viata) si care sunt ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Mostenire lazarlivia lazarlivia Ce fel de act trebuie facut intre soti astfel incat dupa moartea unuia, locuinta sa ramana doar sotului supravietuitor, fara a intra la mostenire copiii ... (vezi toată discuția)