avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura obtinere hotarare judecatoreasca definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura obtinere hotarare judecatoreasca definitiva

Buna ziua,

Am o amenda auto pe care am actionat-o in instanta si am primit raspuns favorabil.
Cand am fost la Directia de taxe si impozite sa depun hotararea pt. a mi se anula amenda am constatat ca CNP-ul meu este gresit iar functionara mi-a spus ca documentul nu are stampila de definitiv.
Am depus cerere la Judecatoria Iasi pt. indreptare eroare materiala CNP gresit, care a fost admisa, numai ca acest document este cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Intre timp cei de la Directia de taxe si impozite mi-au blocat conturile si asteapta sa le prezint hotararea definitiva sau evident sa le platesc, cu posibilitatea de a-mi recupera banii.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac in continuare pt. a obtine hotararea definitiva.
Din ce am mai citit pe Google, am inteles ca dupa 35 de zile de la primirea documentului: Încheiere - îndreptare eroare materială (30.06.2015) trebuie sa fac cerere la Registratura, sa platesc o taxa judiciara si sa solicit forma definitiva a incheierii-îndreptare eroare materială.
Dar acest document "forma definitiva a incheierii-îndreptare eroare materială" tine loc de hotarare sau pt. hotararea definitiva trebuie sa mai fac inca o cerere?
Avand in vedere ca voi trimite alta persoana cu o imputernicire facuta la notar sa ma reprezinte la Judecatorie, (pt. ca eu locuiesc in alt oras) trebuie sa stiu exact care sunt pasii de urmat pt. obtinerea documentului pe care sa il prezint la Directia de taxe si impozite pt. a mi se anula amenda.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 07:35, 4 Iulie 2015
Adresati cerere scrisa de legalizare hotarare + incheiere indreptare eroare catre registratura instantei, achitati taxa de 5 lei/exemplar pt legalizare la domiciliul dvs fiscal si eventual solicitati sa vi se trimita prin posta legalizarea.
nu se trimite prin posta legalizarea nici daca le depui plic cu timbru si autoadresat. trebuie persoana cu procura sa mearga sa o ridice, restul actelor pot fi trimise prin posta dar se pierde timp. tot pe persoana cu procura trebuie sa orugati sa se ocupe si de depunerea actelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata Micky blue Micky blue Buna ziua. Am o mare rugaminte, as dori sa adresez o intrebare. Eu locuiesc in Bacau si am avut sentinta de divort la judecatoria Turda. Am dorit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta si indreptare erori materiale Bundy Bundy Buna ziua, Am o sentinta civila care trebuie definitivata si are legatura cu restituirea unei cautiuni platita la cec bank. Intrucat s-a strecurat o ... (vezi toată discuția)