avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cand pot sa plec de acasa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cand pot sa plec de acasa?

Am 17 ani, mai am trei luni si fac 18. Vreau sa plec de acasa pentru ca nu ma mai inteleg cu parintii. Am vrut sa astept pana la 18 , dar nu ma lasa sa fac nimic. Am vrut sa ma angajez pe timpul verii, am sunat in acel loc, mi s-a spus sa ma prezint la interviu, insa ai mei nu mi-au mai permis. Vreau doar sa stiu ce pot sa fac in legatura cu plecarea. Daca ei pot venii dupa mine, daca ma pot obliga sa vin acasa si ce pot sa fac daca eu trebuie sa schimb buletinul la 18 ani si nu vor sa vina cu mine. Exista vreo sansa sa il fac fara ei?
Nu ai zis unde pleci..
Nu te pot obliga sa vii acasă, asa cum nu îi mai obliga nimeni nici pe ei sa.te primească înapoi după ce împlinești 18 ani.
Dacă nu vin sa declare ca te iau în spațiu, iti poți face carte de identitate provizorie.
De plecat , plec la un prieten foarte bun, in cu totul alt oras.
dar nu poate mama prietenului meu sa ma ia in spatiu??
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
mdmada, utilizator
Ba da, dacă vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal nu vrea sa-i faca buletinul la 18 ani sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua este vorba despre prietena mea care de 3 ani s-a mutat la mine. Problema este ca in septembrie implineste 18 ani iar eu si cu ea am vrea sa plecam in ... (vezi toată discuția)
Buna seara in decembrie fac 18 ani.vreau sa plec de acasă că ... Narcisa Ciupercă Narcisa Ciupercă Buna seara In decembrie fac 18 ani.Vreau sa plec de acasă că nu mă mai înțeleg cu părinții mei de când vorbesc cu logodnicul meu ,el are 22 ani . Din ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor oanamaria2010 oanamaria2010 mam certat foarte rau cu mama si m-a dat afara din casa ca nu ii convenea de prietenul meu mentionez ca sunt de 1 an jumate cu el...parintii lui fiind plecati ... (vezi toată discuția)