Buna seara
In decembrie fac 18 ani.Vreau sa plec de acasă că nu mă mai înțeleg cu părinții mei de când vorbesc cu logodnicul meu ,el are 22 ani . Din cauză că ei nu vor să îl accepte și eu vorbesc cu el ,ei mă ceartă zi de zi și mă jignesc doar ca să mă despart de el .Daca eu plec de acasă fix in ziua când fac 18 ani îmi poate face ceva părinții mei sau lui ?
Mă pot obliga sa vin acasă cu toate că eu nu vreau ?
El o să aibă probleme cu legea din cauză că sunt majoră și sunt la el ?
In momentul in care care împlinești 18 ani poti sa hotărăști unde vrei sa locuiesti,ce vrei sa faci cu viața ta ,din punct de vedere legal poti sa faci ce vrei ,practic doar tu raspunzi pt deciziile luate..
cum veti fi majori, sunteti singurii care puteti lua decizii in ce va priveste.
Pana sa faci pasul sa pleci, trebuie sa te gandesti ceva mai bine daca ai unde pleca si cu ce te intretine. Sa nu pleci bazandu-te pe prieten, poate ti-e prieten azi si maine, nu.
Odata ce pleci, esti bun plecata si reciproca e valabila, parintii nu sunt obligati sa te mai primeasca, ca tot majora esti si cand te intorci.
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)