avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incasare factura-suma gresita
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incasare factura-suma gresita

Buna ziua,
Am trimis unui client o factura in valoare de 1500 lei, dar el a gresit si a depus in banca, nu contravaloarea facturii, ci suma de 2000 lei. Ce este de facut? Cum pot justifica diferenta? Pot fi trasa la raspundere si eu, la un control, sau este vina doar a clientului? Se aplica impozitul de 16 % si la diferenta de 500 lei sau acela este venit neimpozabil?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adinne7 , utilizator 13:36, 3 Iulie 2015
Diferenta de 500 lei se restituie clientului prin virament bancar sau dispozitie de plata, cu explicatia "suma necuvenita". Automat, nu se plateste niciun impozit aferent.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
adinne7, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire catre persoana juridica any02 any02 am de restituit o suma catre o persoana juridica, eu de asemena fiind persoana juridica.am facut o factura pe minus cu suma care trebuie restituita.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile liviumonica liviumonica Buna ziua . as avea si eu nevoie de ajutor ... sa se inregsitreze in contabilitate 1. emiterea si acceptarea unui bilet de ordin pt incasarea sumei de 8500 ... (vezi toată discuția)
Factura netrimisa clientului marin05 marin05 Cum poate fi sanctionată o PFA, atunci cand omite sa ii trimita o factura unui client, chiar daca este emisa, insa s-a omis trimiterea acesteia. Daca s-ar ... (vezi toată discuția)