avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura netrimisa clientului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura netrimisa clientului

Cum poate fi sanctionată o PFA, atunci cand omite sa ii trimita o factura unui client, chiar daca este emisa, insa s-a omis trimiterea acesteia. Daca s-ar face o reclamatie, la un control din partea ANAF, care ar fi sanctiunea, in situatia in care factura s-ar gasi emisa? PFA-ul respectiv isi desf activitatea in mediul online, platile se fac prin virament bancar iar facturile se emit pe baza informatiilor din extrasul de cont.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:11, 10 Septembrie 2018
Daca ati incasat suma prin contul bancar, aceasta se va inscrie in RJIP si se va impozita. Nu aveti nimic de castigat netrimitand-o clientului.
da, este vorba de omitere nu de rea vointa. Deci, ce amenda se poate aplica in cazul de fata, unde la un control s-ar gasi toate facturile emise,
Din cate inteleg ati inregistrat-o in contabilitate iar clientului i-ati trimis-o pe mail. Asta este ca si cum ati fi trimis-o.

Deci, nu cred ca veti fi amendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa adda1592 adda1592 Buna ziua, am un PFA cod caen 4791. Am urmatoarele intrebari : 1 - e necesara emiterea facturi pentru orice comanda? ce documente inregistrez in ... (vezi toată discuția)