avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este o regula ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este o regula ?

Este o regula valabila pentru toate actiunile sau doar o obisnuinta?In cauzele penale de cate ori se contesta necompleta anchetare de catre parchet a lucrarilor in instanta , din oficiu se caracterizeaza pricina "plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor porocurorului de netrimitere in judecata " , cu toate ca se doreste doar ordonarea anchetarii de amploare sub toate aspectele .
Handsu

Mai explicit.Intrebarea este : O plangere depusa la instanta cu solicitarea trimiterii cauzei la reanchetare, anchetare sub toate aspectele , care au fost invocate si pana atunci , dar organele de ancheta a trecut cu vederea asupra lor,neanchetandu-le (carentele anchetei) , de ce este definita ca ar fi depusa impotriva netrimiterii in judecata .In opinia mea , sunt doua lucruri complet diferite .
Handsu

Perevederile art .278 indice 1 se refera la plangerea adresata instantei de judecata atat impotriva solutiei de respingere de catre prim procuror a plangerii inaintata acestuia impotriva rezolutiei de neincepere a up, de clasara sau de scoatere de sub up date de procurorul care a efectuat sau a supravegheat actele de urmarire penala , cat si la plangerea impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata cuprinsa in rechizitoriu.
Titlul articolului respectiv este doar definit asa , insa practic, dosaru l , in cele mai multe cauzri, se va reintoarce oricum la procuror , cauza urmand a fi din nou analizata , sub toate aspectele.
handsu a scris:

Mai explicit.Intrebarea este : O plangere depusa la instanta cu solicitarea trimiterii cauzei la reanchetare, anchetare sub toate aspectele , care au fost invocate si pana atunci , dar organele de ancheta a trecut cu vederea asupra lor,neanchetandu-le (carentele anchetei) , de ce este definita ca ar fi depusa impotriva netrimiterii in judecata .In opinia mea , sunt doua lucruri complet diferite .
Handsu

Perevederile art .278 indice 1 se refera la plangerea adresata instantei de judecata atat impotriva solutiei de respingere de catre prim procuror a plangerii inaintata acestuia impotriva rezolutiei de neincepere a up, de clasara sau de scoatere de sub up date de procurorul care a efectuat sau a supravegheat actele de urmarire penala , cat si la plangerea impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata cuprinsa in rechizitoriu.
Titlul articolului respectiv este doar definit asa , insa practic, dosaru l , in cele mai multe cauzri, se va reintoarce oricum la procuror , cauza urmand a fi din nou analizata , sub toate aspectele.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator
handsu a scris:

Handsu

Da, sunt doua lucruri diferite. Acest aspect rezulta si din prev. art. 278^1 alin. 8 lit. b si lit. c. Insa la intrebarea d-voastra tot nu pot sa raspund pentru ca nu am de unde sa stiu de ce a gresit instanta cand este evident ca solutia reinceperii urmaririi penale este una iar solutia trimiterii in judecata este alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

modificarea actiunii handsu handsu Daca intr-o cauza penala initiata de partea vatamata direct la instanta , aceasta isi poate modifica actiunea inaintea instantei de fond , urmand ca ... (vezi toată discuția)
Civil/cedo xuser xuser Speta de caz: In 2007 primesti bataie in sectia de politia. Dupa o ancheta de 2 ani, desigur ca pierzi in Romania (politistii primesc NUP se retinere ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)